Exemplu de ineficienta la Tarom. Peste 2.000 de salariati "muncesc" pentru numai 24 de avioane

20 Octombrie 2014 - Exemplu de ineficienta la Tarom. Peste 2.000 de salariati "muncesc" pentru numai 24 de avioane

Neintelegerile dintre managerii si salariatii Tarom scot la lumina si problemele cu care se confrunta compania de stat, dupa aproape doi ani de management privat, in care reformele majore, cum ar fi reducerea de personal sau optimizarea flotei au intarziat.

Practic, la finalul anului 2013 Tarom era in stare de insolventa nedeclarata, adica valoarea activelor era mai putin de 50% din capitalul social", a comentat unul dintre reprezentantii Tarom pentru EVZ.

In prezent, niciuna din cursele

Fostii administratori Tarom revocati in noiembrie au dat in judecata compania, contestand decizia

15 Februarie 2014 - Fostii administratori Tarom revocati in noiembrie au dat in judecata compania, contestand decizia

Fostii administratori ai Tarom, inlocuiti de Ministerul Transporturilor intr-o Adunare Generala a Actionarilor de la finele anului trecut, actioneaza in instanta compania pentru revocarea fara justa cauza, solicitand drepturile aferente contractului de mandat.

"A fost depusa actiunea in instanta impotriva companiei, pentru a demonstra revocarea fara justa cauza. Ca urmare, potrivit contractului de mandat, urmeaza sa fie solicitate daune interese", a declarat agentiei MEDIAFAX Dan Pascariu,

Zboruri anulate si drumuri cu polei in Iasi

25 Decembrie 2013 - Zboruri anulate si drumuri cu polei in Iasi

Ceata si poleiul au creat ieri numeroase probleme pe arterele din judetul Iasi, cat si la Aeroportul International. Probleme deosebite s-au inregistrat la cursele de decolare/aterizare de la aeroport, unde mai multe curse fie au fost anulate, fie au fost redirectionate. Ceata densa de la Iasi a facut imposibila aterizarea cursei Tarom RO 452 Bologna - Iasi si decolarea cursei RO 441 Iasi - Torino care au avut chiar si doua ore intarziere. Mai mult, zborul RO 395 Iasi - Londra a fost anulat. Si

Mizele noii aliante de la Tarom

18 Noiembrie 2013 - Mizele noii aliante de la Tarom

Belgianul Christian Heinzmann va trebui sa dovedeasca acum ca poate face echipa cu austriacul Dante Stein, numit in fruntea noului Consiliu de Administratie.

Dupa ce vechiul Consiliu de Administratie (CA), cu care se afla in conflict, i-a scurtat mandatul de la patru la un an, Heinzmann a fost reconfirmat in functie si pentru urmatorii trei ani. Masura a fost aprobata joi, in prima sedinta a noilor administratori ai companiei de transport aerian. Totodata, in fruntea CA a fost ales

Dante Stein, consilier al premierului, ales presedintele Consiliului de Administratie Tarom

15 Noiembrie 2013 - Dante Stein, consilier al premierului, ales presedintele Consiliului de Administratie Tarom

Dante Stein, consilier onorific al premierului, a fost ales presedintele Consiliului de Administratie al Tarom, iar Manuel Donescu, secretar de stat in cadrul Ministerului Transporturilor, va ocupa functia de vicepresedinte, a anuntat, vineri, compania.

Deciziile au fost luate joi, cand a avut loc prima sedinta a noului CA al companiei.

"In cadrul sedintei s-a decis invalidarea reducerii contractuale a duratei mandatului directorului executiv, Christian Heinzmann, de la 4 ani la 1 an ca

Cum vrea Tarom sa zboare spre profit

13 Noiembrie 2013 - Cum vrea Tarom sa zboare spre profit

Christian Heinzmann va mai petrece trei ani in fruntea Tarom, care aduna inca pierderi semnificative. O decizie cu miza uriasa va fi schimbarea flotei de avioane a companiei.

Chiar daca si-a mai redus pierderile sub conducerea lui Christian Heinzmann, Tarom este inca departe de a fi profitabila.

Belgianul trebuie sa arate ca poate readuce Taromul pe linia de plutire, alaturi de un Consiliu de Administratie (CA) proaspat, care ar trebui sa ii fie aliat in decizii. "Domnul Heinzmann ramane",

Tarom ar putea avea, in 4 ani, o flota noua si unificata. "Sunt prea multe tipuri de avioane, costurile sunt prea mari si profit aproape deloc"

12 Noiembrie 2013 - Tarom ar putea avea, in 4 ani, o flota noua si unificata. "Sunt prea multe tipuri de avioane, costurile sunt prea mari si profit aproape deloc"

Cresterea numarului de curse interne si regionale, precum si schimbarea si unificarea flotei aeriene sunt doua dintre obiectivele pe care trebuie sa le urmareasca Tarom, a declarat marti ministrul Transporturilor, Ramona Manescu, la conferinta Mediafax Talks about Aviation.

"Se va face o analiza de catre managementul executiv si de catre Consiliul de Administratie (...) Toata lumea a fost de acord ca trebuie unificata flota. Sunt prea multe tipuri de avioane, care creeaza costuri foarte mari

"Ministrul Transporturilor a convenit cu Heinzmann sa ramana la Tarom doar pentru imagine"

11 Noiembrie 2013 - "Ministrul Transporturilor a convenit cu Heinzmann sa ramana la Tarom doar pentru imagine"

Interviu cu Dan Pascariu

Christian Heinzmann declara, in septembrie, ca este mai complicat sa lucrezi in Romania decat in Albania si in Bangladesh.

Conducerea Ministerului Transporturilor (MT) a convenit cu directorul general al companiei Tarom Christian Heinzmann ca acesta din urma sa ramana la conducerea societatii de stat doar pentru imagine, ne-a spus Dan Pascariu, fostul presedinte al CA, subliniind ca reprezentantii MT cunosc "deficientele" lui Heinzmann.

Potrivit domnului

Auditul TAROM este favorabil Aeroportului Sucevei, dar compania inca nu a anuntat reluarea zborurilor

31 Octombrie 2013 - Auditul TAROM este favorabil Aeroportului Sucevei, dar compania inca nu a anuntat reluarea zborurilor

"Rezultatul pozitiv al raportului de audit demonstreaza ca sunt indeplinite conditiile pentru continuarea zborurilor pe timp de iarna", se precizeaza intr-un comunicat al Consiliului Judetean.

Totusi, TAROM nu a spus, odata cu raportul de audit, ca va relua cursele Salcea - Otopeni iar directorul Aeroportului Sucevei, Ioan Mariuta, s-a deplasat la Bucuresti pentru a avea o discutie cu cei de la Compania Nationala de Transporturi Aeriene. Pe de alta parte, cei de la Consiliul Judetean anunta

Incursiune in secretele de la TAROM

12 Septembrie 2013 - Incursiune in secretele de la TAROM

Compania Nationala de Transporturi Aeriene Romane - TAROM implineste, pe 18 septembrie 2013, 59 de ani de existenta.

Cu aceasta ocazie, va avea loc Ziua Portilor Deschise. Cei care doresc sa participe la eveniment se pot inscrie prin intermediul unui formular, pe care il pot accesa din urmatorul link: www.tarom.ro/ziua-tarom.

Pe 18 septembrie, TAROM va prezenta, la hangarul

Conducerea Tarom, o bomba cu ceas. Lucian Isar, inlaturat din boardul companiei de stat, face dezvaluiri din viesparul Tarom

14 Iunie 2013 - Conducerea Tarom, o bomba cu ceas. Lucian Isar, inlaturat din boardul companiei de stat, face dezvaluiri din viesparul Tarom

Operatorul aerian Tarom a fost prima companie care a avut o conducere privata, in toamna anului trecut, cand director general a fost ales austriacul Heinrich Vystoupil. Nu au trecut mai mult de 10 zile, nici nu apucase sa semneze contractul de mandat, si a renuntat "din motive personale".

Au fost voci care au afirmat ca fisa postului lui Vystoupil "ar fi continut" unele indicatii privind numirea anumitor persoane in functii sau mentinerea altora. El a refuzat sa comenteze. Doua saptamani

Conducerea "Tarom" nu recomanda listarea in acest an

08 Noiembrie 2012 - Conducerea "Tarom" nu recomanda listarea in acest an

Consiliul de Administratie (CA) al "Tarom" nu recomanda listarea, in acest an, la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), a 20% din actiunile companiei aviatice, avand in vedere situatia in care se afla, in prezent, aceasta, ne-a declarat presedintele CA, Dan Pascariu.

Prioritatea noii conduceri o reprezinta realizarea unui plan de redresare a transportatorului aerian, a subliniat domnia sa.
Ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Ovidiu Silaghi, declara, la sfarsitul lunii septembrie, ca

Exclusiv - Noul CEO Tarom: "Compania va ajunge pe linia de plutire in 2 ani"

06 Noiembrie 2012 - Exclusiv - Noul CEO Tarom: "Compania va ajunge pe linia de plutire in 2 ani"

Christian E. Heinzmann, noul director executiv al Tarom, care isi va incepe mandatul din data de 19 octombrie, a declarat pentru Business24 ca operatorul aerian ar putea atinge pragul de rentabilitate in 2 ani sau chiar mai putin.

"Imi aduce aminte de situatia de la Sabena (n.r. fostul operator aerian national din Belgia) inainte sa dea faliment. Angajatii erau foarte devotati, dar cifrele financiare spuneau altceva. Bineinteles, ne aflam cu 10 ani mai tarziu, iar impactul european este

Tarom are un nou director general

05 Noiembrie 2012 - Tarom are un nou director general

Consiliul de Administratie al Tarom l-a numit in functia de director general pe Christian Edouard Heinzmann, fost presedinte al Luxair, compania nationala de transport aerian a Luxemburgului.

Heinzmann, cetatean belgian cu o experienta de peste 25 de ani in industria aviatica, isi va incepe mandatul la Tarom pe 19 noiembrie cu un contract pe patru ani, avand functia de chief executive officer and accountable manager.

Totodata, Consiliul de Administratie al Tarom l-a numit pe Michael

Exclusiv: TAROM ramane fara management profesionist

27 Octombrie 2012 - Exclusiv: TAROM ramane fara management profesionist

TAROM ramane fara manager. Compania aeriana de stat si austriacul Heinrich Vystoupil, desemnat sa asigure managementul societatii, nu s-au inteles asupra contractului.

Astfel, autoritatile vor cauta un inlocuitor.
Reprezentantii Ministerului Transporturilor au confirmat pentru Money TV ca Heinrich Vystoupil nu a acceptat conditiile specificate in contract. In acest moment oficialii ministerului se afla intr-o intalnire pentru a stabili pasii de urmat.

Membrii CA Tarom isi negociaza contractele de mandat; Vystoupil nu este de acord cu al sau

27 Octombrie 2012 - Membrii CA Tarom isi negociaza contractele de mandat; Vystoupil nu este de acord cu al sau

Administratorii Tarom, alesi in urma procedurii de selectie, negociaza pana luni inclusiv incheierea contractelor de mandat cu reprezentantii MTI in AGA companiei de transport aerian, iar Heinrich Vystoupil, desemnat director general, nu este de acord cu prevederile din contractul sau, au declarat pentru MEDIAFAX surse din minister.

Sursele au precizat ca in cazul in care nu se va ajunge la o intelegere cel tarziu luni, Vystoupil va fi revocat din CA si va renunta implicit la functia de

TAROM are management privat. Cine sunt oamenii care trebuie sa aduca operatorul aerian pe PROFIT

12 Octombrie 2012 - TAROM are management privat. Cine sunt oamenii care trebuie sa aduca operatorul aerian pe PROFIT

Ministrul Transporturilor, Ovidiu Silaghi, a anuntat vineri noul Consiliu de Administratie (CA) al operatorului de transport aerian Tarom, prima companie de stat care beneficiaza de managementul privat.

Printre noii membri ai Consiliului de Administratie (CA) de la Tarom se numara Dumitru Prunariu, Dan Pascariu, Lucian Isar si Marius Ghenea, conform ministrului.

Ceilalti trei membri ai CA al Tarom, prima companie de stat care beneficiaza de management privat, sunt Ciprian Ladunca,

Tarom, mai aproape de listarea la bursa. La cat este evaluata compania

25 Aprilie 2012 - Tarom, mai aproape de listarea la bursa. La cat este evaluata compania

Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a aprobat prospectul preliminar pentru oferta publica initiala de vanzare de actiuni (IPO) prin care statul isi propune sa vanda pe bursa 20% din actiunile Tarom, scrie Ziarul Financiar.

Oferta este intermediata de firmele de brokeraj Carpatica Invest si Swiss Capital.
In oferta,

Pasagerii Tarom vor putea efectua singuri formalitatile de check-in, din luna martie

21 Februarie 2012 - Pasagerii Tarom vor putea efectua singuri formalitatile de check-in, din luna martie

Tarom va introduce in luna martie un serviciu de check-in la kiosk, valabil pentru zborurile interne si internationale operate de companie cu plecare de pe Aeroportul International Henri Coanda.

Implementarea acestui serviciu va realiza o afluenta constanta a pasagerilor catre portile de imbarcare si se va reduce timpul de asteptare in fata ghiseelor de inregistrare (check-in clasic), se arata int-un comunicat al companiei.
Aplicatia check-in la kiosk asigura posibilitatea pasagerilor sa-si

Guvernul a aprobat vanzarea unui pachet de actiuni reprezentand 20% din capitalul social al Tarom

25 August 2011 - Guvernul a aprobat vanzarea unui pachet de actiuni reprezentand 20% din capitalul social al Tarom

Executivul a aprobat in sedinta de miercuri vanzarea pe bursa a unui pachet de actiuni reprezentand 20% din capitalul social al companiei aeriene de stat Tarom, potrivit angajamentelor asumate cu institutiile financiare internationale, se arata intr-un comunicat de presa remis de Palatul Victoria.

"Ministerul Transporturilor si Infrastructurii a fost mandatat sa intreprinda masurile necesare pentru implementarea Strategiei de Privatizare

Incotro zboara Tarom

16 Martie 2011 - Incotro zboara Tarom

In premiera, privatizarea transportatorului aerian national, Tarom, apare ca obligatie intraEuro'un acord cu Fondul Monetar International. Dar care sunt, in acest moment, conditiile de piata, potentialii investitori si destinul companiei?

Directorul general al TAROM si-a dat demisia

Am putea incepe prin a ne intreba care este legatura ce saEuro'a creat intre TAROM si FMI. E simplu. In scrisoarea de intentie convenita de Guvern cu FMI saEuro'a agreat privatizarea mai multor companii de

TAROM a lansat prima campanie de imagine din istoria marcii

24 Septembrie 2010 - TAROM a lansat prima campanie de imagine din istoria marcii

TAROM anunta lansarea primei campanii de imagine din istoria de mai bine de jumatate de secol a marcii, ca parte a strategiei operatorului aerian roman de a promova serviciile oferite consumatorilor sai, in contextul aderarii la alianta Sky Team, potrivit unui comunicat emis vineri de companie, informeaza NewsIn.

"Un brand cu o asemenea istorie risca sa fie perceput ca fiind conservator, asa cum o demonstreaza studiile de cercetare. Alianta cu SkyTeam, orientarea companiei catre segmente de

Tarom vrea cu 21% mai multi calatori

09 Iunie 2010 - Tarom vrea cu 21% mai multi calatori

OBIECTIV Operatorul aerian Tarom mizeaza pe cresterea in 2010 cu 21% a numarului de pasageri transportati fata de 2009, de la 1,7 milioane

Zboruri directe spre litoral de la Cluj

08 Iunie 2010 - Zboruri directe spre litoral de la Cluj

Din 18 iunie pina in 26 septembrie, clujenii vor putea zbura direct spre litoral de pe Aeroportul din

Tarom introduce sistemul de fidelizare Flying Blue. Afla aici cum poti sa intri la imbarcare fara sa stai la coada si cum poti castiga bilete gratuite

04 Iunie 2010 - Tarom introduce sistemul de fidelizare Flying Blue. Afla aici cum poti sa intri la imbarcare fara sa stai la coada si cum poti castiga bilete gratuite

PROGRAM

Pe modelul Air France si KLM, Tarom va adopta incepand de sambata programul de fidelizare Flying Blue, care le ofera clientilor companiei posibilitatea sa castige zboruri gratuite, prioritate pe lista de asteptare si alte beneficii.

Braileanul din elita aviatiei civile

03 Iunie 2010 - Braileanul din elita aviatiei civile

In momentul de fata, printre pilotii "Tarom" se numara un singur brailean are 47 de ani si a reusit, in 2008, sa intre in clubul specialistilor carora li se incredinteaza avioane de milioane de euro si soarta a sute de pasageri
63.000 de euro,

Din motive financiare, TAROM a suspendat proiectul cu Aeroportul "Delta Dunarii"

03 Iunie 2010 - Din motive financiare, TAROM a suspendat proiectul cu Aeroportul "Delta Dunarii"

Inca de anul trecut, conducerea Aeroportului International "Delta Dunarii" Tulcea si Consiliul Judetean Tulcea lucreaza la elaborarea unui studiu de piata printre companiile de turism ce activeaza pe raza judetului nostru, "in vederea

Fara proteste la TAROM

29 Mai 2010 - Fara proteste la TAROM

Cursele operate de catre compania nationala TAROM se vor desfasura normal pe durata protestelor anuntate de sindicatele din transporturi.

"in vederea

Compania Blue Air, printre rau-platnicii de la aeroportul "Stefan cel Mare"

28 Mai 2010 - Compania Blue Air, printre rau-platnicii de la aeroportul "Stefan cel Mare"

Compania Blue Air se numara printre partenerii Regiei Autonome Aeroportul International "Stefan cel Mare" care isi respecta cu greu obligatiile de plata a unor servicii. Este vorba de o serie de taxe pe care trebuie sa le achite si pentru care nu

Primii "spargatori" ai grevei generale

28 Mai 2010 - Primii "spargatori" ai grevei generale

Angajatii CFR nu vor opri activitatea luni, asa cum anuntasera initial, decizia fiind luata dupa ce au vazut

Profesorii protesteaza cu acte-n regula. Sindicatele din sanatate, functionarii publici, Metrorexul, RATB-ul si Taromul o fac din solidaritate

23 Mai 2010 - Profesorii protesteaza cu acte-n regula. Sindicatele din sanatate, functionarii publici, Metrorexul, RATB-ul si Taromul o fac din solidaritate

Sindicalistii coc o serie de proteste care vor paraliza in special Capitala lunea viitoare. Angajatii Metrorex, ai Regiei de Transport Bucuresti si ai Tarom vor opri lucrul ca sa se solidarizeze cu greva profesorilor si a ceferistilor.

Si angajatii de la Tarom se solidarizeaza cu bugetarii, intrand in greva pe 31 mai

23 Mai 2010 - Si angajatii de la Tarom se solidarizeaza cu bugetarii, intrand in greva pe 31 mai

Angajatii de la Tarom ameninta, de asemenea, ca intra in greva de solidaritate cu bugetarii pe 31 mai, urmand sa asigure o

Capitala, complet blocata peste 10 zile

22 Mai 2010 - Capitala, complet blocata peste 10 zile

RATB, Metrorex, CFR si Tarom se alatura si ei grevei generale de la 31 mai la care vor participa toti functionarii publici din tara,. Masurile fiscale anuntate de Guvern, precum scaderea salariilor cu 25%, au iscat cele mai ample manifestari

CFR, Metrorex, RATB si Tarom ameninta ca fac greva in aceeasi zi

17 Mai 2010 - CFR, Metrorex, RATB si Tarom ameninta ca fac greva in aceeasi zi

Sindicalistii vor sa blocheze, in aceeasi zi, trenurile, metrourile, autobuzele, tramvaiele si avioanele. Nemultumiti de reducerile salariale anuntate de guvern, sindicalistii din CFR, Metrorex, RATB si Tarom ameninta ca vor intra simultan in

Romania paralizata. Greva in aer, pe uscat si in subteran: Tarom, CFR si Metrorex pregatesc o actiune comuna

14 Mai 2010 - Romania paralizata. Greva in aer, pe uscat si in subteran: Tarom, CFR si Metrorex pregatesc o actiune comuna

Pentru prima oara in ultimii 20 de ani, Romania s-ar putea
confrunta cu o greva comuna la calea ferata, la compania aviatica
nationala si la metrou, scrie Gandul.
"Asteptam pana miercuri, sa vedem ce se decide in sedinta

Zboruri Cluj-Constanta

10 Mai 2010 - Zboruri Cluj-Constanta

Din 17 iunie, Tarom introduce in orarul de vara zboruri directe pe ruta Constanta - Cluj

Avion Cluj-Constanta din 17 iunie

08 Mai 2010 - Avion Cluj-Constanta din 17 iunie

Cursele aeriene din Cluj catre litoralul romanesc vor fi disponibile din 17 iunie, au anuntat ieri reprezentantii Aeroportului Mihail Kogalniceanu Constanta. Sezonul incepe cu o intarziere de doua saptamani

Curse aeriene noi Satu Mare Bucuresti

03 Mai 2010 - Curse aeriene noi Satu Mare Bucuresti

Nu trebuie sa va mai treziti de la ora 4 dimineata pentru a ajunge cu avionul la Bucuresti. Tarom a introdus la Satu Mare alte doua curse aeriene pe relatia Satu Mare Bucuresti. Odata cu introducerea celor doua noi curse, satmarenii pot merge

Norul de cenusa a pagubit Tarom de 4 milioane de euro

22 Aprilie 2010 - Norul de cenusa a pagubit Tarom de 4 milioane de euro

Compania Tarom a inregistrat pierderi de aproximativ patru milioane de euro ca urmare a restrictionarii traficului aerian din cauza norului de cenusa vulcanica.
Secretarul de stat pe aviatie, Marin Anton, ne-a declarat ca, numai in zilele de

Norul anuleaza curse in continuare

22 Aprilie 2010 - Norul anuleaza curse in continuare

Inca sase zboruri au fost anulate ieri pe Aeroportul International Cluj-Napoca. Este vorba de cursele spre si dinspre Paris (Beauvais) si Dortmund, operate de o companie aeriana de lowcost, dar si de doua curse ale Tarom: spre Bucuresti (Otopeni)

Doua curse anulate catre Koln si Munchen. Se decoleaza catre Valencia si Viena

21 Aprilie 2010 - Doua curse anulate catre Koln si Munchen. Se decoleaza catre Valencia si Viena

Cursele programate de dimineata de la Sibiu catre doua destinatii au fost anulate de companiile aeriene. Dupa amiaza aeroportul a anuntat ca nu s-au mai "programat" curse anulate.
Numai putin de 3 curse nu au mai fost operate miercuri dimineata

Un avion Tarom a luat norul in motoare

21 Aprilie 2010 - Un avion Tarom a luat norul in motoare

O aeronava a companiei Tarom, de tip Boeing 737, care venea de la Amsterdam a trecut prin norul de cenusa vulcanica. Aeronava a aterizat fara probleme pe aeroportul Otopeni, in jurul orei 18.30, informeaza .

Pilotii au raportat evenimentul iar

Companiile aeriene au reluat o parte din curse, insa capacitatea de zbor nu acopera cererile pasagerilor

21 Aprilie 2010 - Companiile aeriene au reluat o parte din curse, insa capacitatea de zbor nu acopera cererile pasagerilor

Majoritatea avioanelor s-au ridicat de la sol ieri, dupa ce, timp de trei zile, operatorii aerieni au fost fortati sa isi anuleze zborurile, din cauza norului de cenusa vulcanica. Companiile aeriene, care au pierdut milioane de euro din cauza

Cenusa vulcanica a lasat Aeroportul Iasi fara cinci mii euro

20 Aprilie 2010 - Cenusa vulcanica a lasat Aeroportul Iasi fara cinci mii euro

Norul format din cenusa emanata de vulcanul islandez Eyjafjallajokull a tinut inchis timp de trei zile si Aeroportul International Iasi • In zilele in care nu au fost efectuate curse aeriene, aerogara a inregistrat o pierdere de aproximativ cinci mii euro

Norul rezultat din cenusa emanata de vulcanul islandez Eyjafjallajokull a tinut inchis timp de trei zile si Aeroportul International Iasi. Aerogara ieseana urma sa fie redeschisa in cursul acestei dimineti, la ora 7.00, totul reintrand in

Viata sub norul de cenusa

19 Aprilie 2010 - Viata sub norul de cenusa

Zboruri anulate la aeroportul din Bacau

Acest sfarsit de saptamana le-a stricat planurile bacauanilor care trebuiau sa zboare cu avionul spre Italia sau Anglia. Motivul? Guvernul a decis ca intreg spatiul aerian de pe teritoriul Romaniei sa fie inchis din cauza norului de cenusa produs de eruptia vulcanului Eyjafjallajokull din sudul Islandei, care a acoperit intreaga tara. Desi Aeroportul International "George Enescu" din Bacau nu a fost inchis calatorilor, toate cursele din acest weekend

Delegatia de suceveni, blocata la Bruxelles din cauza suspendarii zborurilor in mai multe tari europene

17 Aprilie 2010 - Delegatia de suceveni, blocata la Bruxelles din cauza suspendarii zborurilor in mai multe tari europene

• deputatul Sanda Ardeleanu si ceilalti membri ai delegatiei romane ce au ramas pana la finele manifestarilor de la Parlamentul European pentru promovarea Bucovinei nu s-au putut intoarce cu avionul • in urma unor demersuri insistente

Lista zborurilor anulate din cauza eruptiei vulcanice din Islanda

17 Aprilie 2010 - Lista zborurilor anulate din cauza eruptiei vulcanice din Islanda

BUCURESTI - OTOPENI
PLECARI:
Tarom: ROT371 - Bucuresti - Brussels ROT301 - Bucuresti - Frankfurt ROT381 - Bucuresti - Paris ROT391 - Bucuresti - Londra ROT361 - Bucuresti - Amsterdam ROT223 - Bucuresti - Riga ROT383 - Bucuresti - Paris

Mariana Mircea, blocata in Bruxelles

17 Aprilie 2010 - Mariana Mircea, blocata in Bruxelles

Mariana Mircea, impreuna cu mai multi europarlamentari, sunt blocati pe aeroportul din Bruxelles, din cauza anularii zborurilor. Compania Tarom a anulat cursa tur-retur Bucuresti-Bruxelles, dupa ce aeroportul a fost inchis din cauza eruptiei

Vara schimba strategiile companiilor aeriene

08 Aprilie 2010 - Vara schimba strategiile companiilor aeriene

Blue Air si TAROM si-au suplimentat cursele pe una din cele mai profitabile destinatii, Cluj-Bucuresti, iar Wizz Air a introdus zboruri noi spre Pisa, Cuneo, Zaragoza si Dusseldorf.
Odata cu trecerea la orarul de vara, companiile si-au

Curse Tarom spre Constanta

31 Martie 2010 - Curse Tarom spre Constanta

Compania aeriana Tarom va opera, in perioada 17 iunie-26 septembrie, zboruri din Cluj-Napoca si Bucuresti spre Constanta, care vor avea o frecventa de doua curse pe saptamana, si va suplimenta numarul zborurilor catre mai multe destinatii interne.

Avion de Constanta in editie limitata

31 Martie 2010 - Avion de Constanta in editie limitata

Operatorul national TAROM va reintroduce in perioada 17 iunie - 26 septembrie cursa estivala catre litoralul romanesc, la un pret de pornire de 78 de euro pentru o calatorie tur-retur. Compania nationala TAROM va reporni cursele Cluj -

Tarom reintroduce zborurile directe din Cluj spre Constanta

31 Martie 2010 - Tarom reintroduce zborurile directe din Cluj spre Constanta

Tarom reintroduce zborurile directe catre litoralul romanesc, pe perioada orarului de vara 2010, pe rutele Cluj-Constanta si Bucuresti-Constanta. Totodata, Tarom a decis sa suplimenteze numarul zborurilor pe mai multe

Tarom reintroduce zborurile directe din Cluj catre litoralul romanesc

30 Martie 2010 - Tarom reintroduce zborurile directe din Cluj catre litoralul romanesc

CLUJ-NAPOCA. Tarom reintroduce zborurile directe catre litoralul romanesc, pe perioada orarului de vara 2010, pe rutele Bucuresti - Constanta si Cluj - Constanta, si suplimenteaza numarul zborurilor pe mai multe destinatii interne, in conditiile

Tarom reintroduce la vara cursa Bucuresti - Constanta.

20 Martie 2010 - Tarom reintroduce la vara cursa Bucuresti - Constanta.

Compania nationala de transport aerian Tarom va relua si in aceasta vara cursele regulate Bucuresti - Constanta, care au fost introduse anul trecut la cererea agentiilor de turism.

Ele vor fi operate joia si duminica (cate doua curse), tinta

O aeronava Tarom cu probleme tehnice la bord a revenit pe aeroportul Henry Coanda la jumatate de ora dupa ce decolase in directia Barcelona

12 Martie 2010 - O aeronava Tarom cu probleme tehnice la bord a revenit pe aeroportul Henry Coanda la jumatate de ora dupa ce decolase in directia Barcelona

O aeronava Boieng 737 a companiei Tarom, care a decolat vineri la ora 9.32 de pe Aeroportul "Henri Conda" din Bucuresti in directia Barcelona, a cerut sa revina la sol, jumatate de ora mai tarziu, din cauza unor probleme tehnice, relateaza

Curse regulate Tarom pe aeroportul international "Delta Dunarii"

11 Martie 2010 - Curse regulate Tarom pe aeroportul international "Delta Dunarii"

Prima cursa regulata a companiei nationale Tarom pe aeroportul international "Delta Dunarii" din judetul Tulcea va fi efectuata pe 16 mai, dupa aproape 18 ani de absenta a acestora.

Directorul aeroportului tulcean, Constantin Albu, a declarat ca decizia a fost luata de managerii companiei Tarom in urma discutiilor purtate intre cele doua parti si a unei analize de piata. 'Conform studiilor intreprinse, reluarea curselor regulate Bucuresti-Tulcea constituie o oportunitate pentru dezvoltarea

Tarom si regionalizarea, primele frictiuni intre UDMR si PDL

15 Februarie 2010 - Tarom si regionalizarea, primele frictiuni intre UDMR si PDL

Blocaj in coalitia de guvernare: UDMR nu renunta la nominalizarea specialistului in arte martiale Gombos Csaba in fruntea Tarom, in ciuda refuzului ministrului Transporturilor de a-i semna numirea. PDL si UDMR nu se inteleg nici in privinta

Seful TAROM se bate cu ungurii de la Wizz

09 Februarie 2010 - Seful TAROM se bate cu ungurii de la Wizz

Directorul nominalizat al companiei nationale TAROM, consilierul UDMR muresean Csaba Gombos, va avea ca principali concurenti pe piata companiile low-cost Wizz Air (Ungaria) si Blue Air (Romania). Gombos urmeaza sa o inlocuiasca pe Ruxandra

Noul sef Tarom: "Compania are probleme de imagine"

08 Februarie 2010 - Noul sef Tarom: "Compania are probleme de imagine"

Gombos Csaba, consilierul judetean din Mures porpus la sefia Tarom, a dat un ochi pente ceea ce inseamna activitate in cadrul companiei si a constata ca va fi nevoit sa preia carma in conditii nu tocmai roz. Operatorul de transport are probleme,

Gombos Csaba: Stiu ca Tarom are probleme si trebuie sa le rezolv

08 Februarie 2010 - Gombos Csaba: Stiu ca Tarom are probleme si trebuie sa le rezolv

Gombos Csaba, desemnat de UDMR pentru functia de director general al Tarom, a declarat, duminica, ca stie ca operatorul de transport aerian are probleme, pe care trebuie sa le rezolve, el facand referire la planificarea zborurilor, dar si la

: Aeronava cu probleme la decolare

05 Februarie 2010 - : Aeronava cu probleme la decolare

O aeronava apartinand companiei Tarom a avut azi dimineata probleme la decolare de pe Aeroportul

Concurenta aeriana pe ruta Bucuresti - Timisoara

04 Februarie 2010 - Concurenta aeriana pe ruta Bucuresti - Timisoara

Compania aviatica low-cost Blue Air va incepe din primavara sa opereze curse zilnice pe ruta Bucuresti - Timisoara, care nu este strabatuta in prezent decat de Tarom si de CFR

MURES: Al doilea transplant cardiac din 2010, un succces

03 Februarie 2010 - MURES: Al doilea transplant cardiac din 2010, un succces

O femeie in varsta de 44 de ani a fost salvata, in urma unui transplant de cord, efectuat marti de specialistii din cadrul Institutului de Boli Cardiovasculare si Transplant Mures. Inima a fost transportata de la Oradea cu o cursa a companiei

Organe pentru un transplant, transportate la Targu Mures cu o cursa Tarom, cu acordul pasagerilor

02 Februarie 2010 - Organe pentru un transplant, transportate la Targu Mures cu o cursa Tarom, cu acordul pasagerilor

Pasagerii companiei Tarom pe ruta Oradea-Bucuresti au acceptat, marti dimineata, ca aeronava sa faca o escala, de aproximativ 30 de minute, la Targu Mures, pentru ca medicii sa poata prelua aparatura frigorifica in care se aflau mai multe

O cursa Tarom a facut escala pentru a preda medicilor organe pentru un transplant

02 Februarie 2010 - O cursa Tarom a facut escala pentru a preda medicilor organe pentru un transplant

Pasagerii companiei Tarom pe ruta Oradea-Bucuresti au acceptat, marti dimineata, ca aeronava sa faca o escala, de aproximativ 30 de minute, la Targu Mures, pentru ca medicii sa poata prelua aparatura frigorifica in care se aflau mai multe organe

Doi pe un bilet la Frankfurt

02 Februarie 2010 - Doi pe un bilet la Frankfurt

O calatorie dus-intors Cluj-Frankfurt intre 10 februarie si 10 martie, impreuna cu o a doua persoana, va costa 199 de euro cu

Oferte "Love-cost" de la Tarom in februarie

02 Februarie 2010 - Oferte "Love-cost" de la Tarom in februarie

In luna indragostitilor, Tarom mizeaza pe o superoferta de sezon. Pe nu mai putin de 25 de rute, pretul pentru doua persoane care calatoresc impreuna este de 199 euro dus-intors, oferta fiind prezentata sub numele "LOvE-COST". Destinatiile pentru

Locatie de cinci stele, amicale de prima mana

01 Februarie 2010 - Locatie de cinci stele, amicale de prima mana

Echipa fanion a Ploiestiului, Petrolul, este asteptata maine in Antalya, gazda galben-albastrilor urmand a fi statiunea Lara, oras situat la doar 12 kilometri de aeroportul international din Antalya.
Pentru ca alte echipe de esalon secund au

Reduceri de preturi la avioanele de Cluj

30 Ianuarie 2010 - Reduceri de preturi la avioanele de Cluj

Operatorul low-cost Wizz Air va practica preturi incepand de la 30 de lei, pe rutele Venetia-Treviso, Pisa si Roma, cu plecare din

O aeronava TAROM iesit de pe pista la Bacau

23 Ianuarie 2010 - O aeronava TAROM iesit de pe pista la Bacau

Niciunul dintre cei 21 de pasageri nu a fost ranit. Incidentul a fost cauzat de supraturarea unui motor al aeronavei.
Un avion cu 21 de pasageri a iesit de pe pista pe Aeroportul din Bacau. Aeronava urma sa ajunga la Bucuresti. Nimeni nu a fost