La Tarom bate falimentul la usa

Joi, 17 Iulie 2008, ora 10:43
6475 citiri
La Tarom bate falimentul la usa

Companiile aeriene din lumea intreaga au probleme financiare, iar Tarom nu face exceptie. Se pare ca in primele sase luni din 2008, compania romaneasca a inregistrat pierderi de peste 30 de milioane de dolari.

Informatia a fost furnizata de surse din Tarom pentru jurnalistii de la "Adevarul". Oficiali, reprezentantii companiei au refuzat sa divulge detalii despre datele financiare ale firmei.

Directorul de marketing, Sorin Georgescu, a afirmat ca nu stie cu exactitate care este suma si ca "pierderile reale vor fi cunoscute abia la sfarsitul anului".

La nivel mondial, companiile aeriene sunt intr-o situatie critica din cauza cresterii pretului petrolului si a crizei globale a creditelor.

Pe de alta parte, Tarom nu isi poate amortiza pierderile atat timp cat foarte multe curse internationale se efectueaza cu un grad de umplere sub 50%.

Chiar si in aceste conditii, conducerea companiei Tarom a decis achizitionarea a inca doua aeronave de tip ATR 72. Valoarea contractului este aproximata la 40 de milioane de dolari.

In fiecare zi, avioanele Tarom efectueaza aproximativ 50 de zboruri interne si internationale. Daca zborurile spre Madrid, Londra, Paris, Tel Aviv sunt cautate inca, celelalte curse se efectueaza, chiar daca gradul de incarcare este de 50% sau chiar mai mic. "Gradul de incarcare al avioanelor Tarom nu este atat de mare pe cat mi-as dori. Se mai intampla sa plece si aproape goale, dar asta nu se intampla in fiecare zi", a recunoscut directorul de marketing Sorin Georgescu pentru "Adevarul".

Scumpirea combustibililor a falimentat deja cateva companii aeriene.

Alitalia, aflata in pragul falimentului, a acceptat oferta de preluare venita din partea grupului Air France KLM. Compania italiana inregistreaza pierderi de trei milioane de euro pe zi.

Companiile aeriene americane Delta Airlines si Northwest Airlines s-au pus de acord asupra unei fuziuni in urma careia va fi creat un gigant al transportului aerian de pasageri.

RyanAir, cel mai mare grup aerian low-cost din Europa, a anuntat ca va impune o taxa de aproape 32 de dolari pe bagaj, plus 15,8 dolari pentru check-in la zborurile de intoarcere. Reprezentantii companiei au averizat ca profitul va fi in scadere cu 50% anul acesta din cauza preturilor ridicate ale combustibililor.

Quarterly Report - Editia 4

Noi cresteri de salarii la stat. 10% in plus, bani platiti din taxele romanilor
Noi cresteri de salarii la stat. 10% in plus, bani platiti din taxele romanilor
Anumite categorii de bugetari vor beneficia de cresteri salariale de 10% raportate la nivelul lunii decembrie 2023, in doua transe, respectiv pentru luna iunie 2024 si septembrie 2024, impactul...
Google simplifică utilizarea passkey-urilor pe Android 15. De ce este una dintre cele mai sigure metode de a vă proteja conturile
Google simplifică utilizarea passkey-urilor pe Android 15. De ce este una dintre cele mai sigure metode de a vă proteja conturile
În cadrul conferinței Google I/O 2024, Google a prezentat o serie de îmbunătățiri importante pentru platforma Android, printre care și simplificarea utilizării passkeys. Passkeys...
#faliment, #tarom, #avion, #zbor, #bilet, #pret, #pierderi, #carburanti , #pret bilete