Protest spontan la Tarom: Peste 200 de angajati au intrat in greva (Video)

Miercuri, 06 Februarie 2013, ora 10:32
4107 citiri
Protest spontan la Tarom: Peste 200 de angajati au intrat in greva (Video)
Foto: B1 Tv

Peste 200 de angajati ai companiei aeriene Tarom au intrat, miercuri dimineata, in greva.

Acestia realizeaza servicii de mentenanta pentru companie si protesteaza fata de faptul ca nu li se vor prelungi licentele de a profesa, informeaza B1 Tv.

Daca le-ar pierde, departamentul tehnic ar fi paralizat si nu si-ar mai dasfasura activitatea.

Sindicalistii de la Tarom sunt nemultumiti cu privire la faptul ca pentru orice achizitie pe care urma sa o efectueze, compania ar trebui sa organizeze o licitatie, iar acest fapt ar intarzia activitatea departamentului tehnic.

De asemenea, angajatii care se ocupa cu mentenanta au salarii mai mici in comparatie cu colegii lor din alte departamente.

Vasile Hardei, liderul sindical, a explicat cum ii afecteaza pe muncitori aceasta situatie.

"Nu vom mai primi sporurile prevazute in lege, din cauza ca nu se va prelungi licenta. Ne afecteaza si in ceea ce priveste perioada de iesire la pensie. Pana acum, ne pensionam cu 4 ani de zile mai devreme, dar neavand licenta vor iesi mai tarziu. Nu sunt singurele nemultumiri, actualul director tehnic sustine ca se va reduce din pierderi, insa unele pierderi l-a facut chiar el", a acuzat acesta.

Protestul nu va afecta cursele aeriene ale Tarom pe termen scurt, deoarece aeronavele au fost deja verificate de echipa de la mentenanta.

Secretarul de Stat in Ministerul Transporturilor, Valentin Preda, a ajuns la Aeroportul Henri Coanda si a discutat cu manifestantii.

"Important e ca s-au intors la munca, nu le-am promis nimic, doar ca voi analiza situatia cu celeritate, vom lua o decizie si le voi comunica personal. Putem sa lucram cu totii linistiti si sa rezolvam lucrurile. Licentele nu au fost prelungite din motive intemeiate, insa le voi trimite la autoritatea emitenta", a mentionat oficialul.

Analistul Ionel Blanculescu a avertizat asupra situatiei companiei.

"Sa nu uitam: concurentii Tarom sunt foarte puternici, fac parte din confederatii, astfel ca si daca ar fi condusa de miliardarul Warren Buffet nu are cum sa-i ajunga. Acesti concurenti elimina Tarom dupa toate liniile profitabile. Managementul privat ar trebui sa identifice o posibilitate de intrare intr-o alianta stretegica pentru a-si putea continua activitatea. In caz contrar, va deveni low-cost sau va intra in insolventa", a opinat analistul Ionel Blanculescu.

Vicepresedintele Comisiei juridice din cadrul Senatului, social-democratul Toni Grebla, este impotriva concedierilor.

"Nu ar trebui sa marim numarul de someri, daca niste companii trebuie eficientizate, atunci ar trebui facute de cei din companie, sub coordonarea ministerului", a explicat acesta, la acelasi post de televiziune.

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#protest spontan Tarom, #protest Tarom , #privatizare
Comentarii
Poza Ioan cel adevarat 2
Ioan cel adevarat 2
rank 5
Nu asa baieti ci spuneti "Multumim din inima Partidului (USL)"!