Tarom este in picaj, sefii iau bonusuri de lux pentru doua luni de munca

Vineri, 01 Noiembrie 2013, ora 13:58
2541 citiri
Tarom este in picaj, sefii iau bonusuri de lux pentru doua luni de munca
Foto: Arhiva

Membrii Consiliului de Administratie al Tarom au fost recompensati cu bonusuri de peste 280.000 de lei anul trecut, pentru doar doua luni de activitate.

Comitetul de Guvernanta Corporativa, Nominalizare si Remunerare din cadrul Consiliului de Administratie a decis in data de 28 mai 2013 sa acorde, la finele acestui an, bonusuri de peste 283.000 de lei pentru 2012, desi Consiliul de Administratie s-a aflat la conducere numai doua luni.

Mai mult, compania a inregistrat pierderi in valoare de 231 milioane de lei.

Prima presedintelui Consiliului de Administratie, Dan Pascariu, pentru cele doua luni in care s-a aflat la conducerea companiei depaseste 33.000 de lei, potrivit Digi 24.

Pascariu este cercetat de Agentia Nationala de Intregritate deoarece nu si-a publicat declaratiile de avere si de interese pe site-ul institutiei.

Potrivit unor surse apropiate situatiei, in adunarea actionarilor programata saptamana trecuta, Dan Pascariu urma sa fie revocat din pozitia de presedinte CA.

Sumele ar trebui sa fie acordate membrilor din CA in trimestrul patru din 2013.

La nivelul conducerii Tarom au existat o serie de conflicte centrate in jurul activitatii directorului general al companiei, belgianul Christian Heinzmann, context in care ministrul Transporturilor, Ramona Manescu, a anuntat ca va trimite Corpul de Control al Guvernului pentru investigatii.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#bonusuri bani Tarom, #pierderi Tarom, #investigatii Tarom, #bonus Tarom Dan Pascariu , #privatizare