Turcii ar putea sa cumpere o bucatica din Tarom UPDATE: Planurile lui Ponta

Joi, 04 Iunie 2015, ora 09:23
5853 citiri
Turcii ar putea sa cumpere o bucatica din Tarom UPDATE: Planurile lui Ponta
Foto: Facebook/Tarom

Turkish Airlines ar putea prelua un pachet de actiuni la Tarom, pentru ca operatorul de zbor nu a negat informatiile potrivit carora ar fi interesat de compania romaneasca.

Desi turcii iau in calcul sa preia un pachet minoritar de actiuni la Tarom, ei sustin ca nu s-a luat inca o decizie in acest sens in Consiliul Director, transmite TVR.

Presa relata saptamana trecuta ca Turkish Airlines poarta negocieri direct cu premierul Victor Ponta si ministrul Transporturilor, Ioan Rus, pentru achizitionarea unui pachet de actiuni de pana la 49% la Tarom.

UPDATE: Premierul Victor Ponta a confirmat joi ca Guvernul poarta negocieri cu mai multe companii aeriene, printre care si Turkish Airlines, pentru vanzarea unui pachet de actiuni la Tarom.

Prim-ministrul a explicat ca statul va pastra 51% din titluri, daca investitorul este din afara Uniunii Europene, sau va ceda pachetul majoritar, daca operatorul de zbor este o companie europeana, arata Mediafax.

Compania aeriana turceasca vrea sa creasca numarul curselor de la Bucuresti la Istanbul si este interesata, de asemenea, ca Tarom sa aduca pasageri din Europa pentru zborurile spre Africa, Asia si America.

Turkish Airlines a fost desemnata patru ani la rand cea mai buna companie aeriana din Europa, in timp ce Tarom este recunoscuta pentru siguranta zborurilor si profesionalismul pilotilor.

Totusi, compania aeriana din tara noastra are probleme financiare, anul trecut avand pierderi de 120 de milioane de lei.

Pilotii Tarom au ajuns la capatul rabdarii: Iata scrisoarea prin care ii cer socoteala directorului (Video)

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Săptămâna trecută, Huawei a lansat seria Pura 70, care a înregistrat vânzări impresionante pe piața din China. Cu toate acestea, perspectivele pentru piețele occidentale sunt mai...
O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
Compania multinațională de inginerie Bosch a inaugurat marți, 23 aprilie, cel de-al doilea birou din Cluj-Napoca, în cadrul centrului său de inginerie. La nivel de grup, Bosch a anunțat, la...
#Tarom Turkish Airlines, #Tarom Turkish Airlines actiuni , #privatizare