Vezi cine a intrat in consiliul de administratie Tarom. Noul sef - un austriac?

Vineri, 12 Octombrie 2012, ora 11:20
5052 citiri
Vezi cine a intrat in consiliul de administratie Tarom. Noul sef - un austriac?
Foto: Arhiva

Ministrul Transporturilor, Ovidiu Silaghi, a anuntat vineri componenta noului Consiliu de Administratie al Tarom.

Noul CA l-ar fi ales deja in functia de director general pe austriacul Heinrich Vystoupil, potrivit unor surse, citate de Antena3. Vystoupil, care a lucrat anterior la KLM si Austrian Airlines, ar deveni astfel primul manager privat al unei companii de stat din Romania.

Oficial, viitorul CEO al companiei va fi ales de Consiliul de Administratie in prima sedinta, care ar putea avea loc miercuri.

Noii membri ai CA Tarom sunt fostul ministrul pentru Mediul de Afaceri Lucian Isar, fostul astronaut Dumitru Prunariu, presedintele UniCredit Dan Pascariu, Ciprian Ladunca, Valentin Macec, austriacul Heinrich Vystoupil , care este si presedintele CA, si presedintele Fit Distribution Marius Ghenea.

Potrivit ministrului, salariul noului director general va fi negociat intre acesta si membrii CA, insa nu va fi de 40.000 de euro, asa cum se vehiculase initial in presa.

"Vor fi niste sume comparative cu cele pentru ceilalti conducatori din instititutiile de aviatie de profil similar, insa nu va fi 40.000 de euro", a afirmat Silaghi in cadrul unei conferinte de presa, sustinand ca membrii CA nu vor accepta un nivel atat de ridicat al salariului.

De asemenea, Silaghi a precizat ca strategia de vanzare a 20% din pachetul de actiuni Tarom va apartine membrilor CA.

Misiunea noului sef al Tarom este dificila, in contextul in care compania a inregistrat pierderi mari in ultimii ani, doar in 2011 cuantumul acestora ridicandu-se la 200 milioane de lei.

Autoritatile romane trebuie sa introduca, pana la sfarsitul anului, management privat la mai multe companii de stat, potrivit angajamentelor asumate in cadrul acordului cu FMI. La inceputul lunii septembrie, prim-ministrul Victor Ponta anunta ca Tarom va fi probabil prima companie de stat care va avea manager privat, iar acesta ar putea fi strain.

Sindicalistii de la Tarom s-au opus aducerii unui manager strain la conducerea companiei si resping strategia de privatizare a Tarom, considerand ca valoarea la care compania este evaluata, de 400 milioane euro, nu este cea reala.

Infiintata in 1954, compania este detinuta de Ministerul Transporturilor si Infrastructurii.

Citește și:
Ce spune protocolul PNL - PSD despre schimbul de ministere. Portofoliul la care social-democrații nu ar vrea să renunțe
Ce spune protocolul PNL - PSD despre schimbul de ministere. Portofoliul la care social-democrații nu ar vrea să renunțe
Pe lângă rocada premierilor din coaliție care ar trebui să aibă loc în luna mai 2023, PSD și PNL urmează să schimbe și mai multe ministere. Social-democrații au dat, însă, semnale că...
Ministrul Muncii, amenințat cu plângerea penală. Avertismentul sindicatelor privind majorarea pensiilor și salariilor
Ministrul Muncii, amenințat cu plângerea penală. Avertismentul sindicatelor privind majorarea pensiilor și salariilor
Sindicatele i-au amenințat cu plângerea penală pe ministrul Muncii, Marius Budăi, și pe ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, din cauza pensiilor și a salariilor. Sindicaliștii de la...
Comentarii
Poza Grasutul
Grasutul
rank 5
Daca s-ar fi publicat si niste detalii despre contractul de manage-