Avion cu probleme la motor in timpul zborului spre Bucuresti: Cum explica Tarom

Miercuri, 16 Martie 2016, ora 18:41
4420 citiri
Avion cu probleme la motor in timpul zborului spre Bucuresti: Cum explica Tarom

Aeronava Tarom RO 236 care a decolat de la Budapesta la ora 15:12 cu destinatia Bucuresti s-a intors pe aeroport dupa cinci minute de zbor din cauza unei semnalizari necorespunzatoare la motorul nr. 2, afirma compania aeriana.

"Compania TAROM confirma faptul ca aeronava RO 236 care a decolat de la Budapesta la ora 13:12 UTC cu destinatia Bucuresti s-a intors la aeroportul Budapesta dupa cinci minute de zbor datorita unei semnalizari necorespunzatoare la motorul nr. 2.

Echipajul a actionat conform procedurilor standard in aceasta situatie si a aterizat, in deplina siguranta, pe aeroportul din Budapesta. Pasagerii au fost debarcati, in siguranta, si sunt asistati de reprezentantii companiei Tarom", se mentioneaza intr-un comunicat al operatorului aerian.

Avionul Tarom cu care presedintele Consiliului Judetean Harghita, Borboly Csaba, a decolat de la Budapesta si trebuia sa ajunga la Bucuresti a avut probleme in aer, pilotii fiind nevoiti sa readuca aeronava la sol la circa cinci minute dupa decolare, a anuntat acesta intr-o postare pe Facebook.

Motorul unui avion Tarom a luat foc in zbor, spre Bucuresti: Am simtit cum cabina se umple de fum (Foto)

Borboly Csaba a declarat ulterior ca, la cinci minute de la decolare, avionul aflat deja deasupra norilor s-a umplut cu fum si atunci a observat ca una dintre elice s-a oprit.

Insotitoarele de bord le-au spus pasagerilor sa nu intre in panica si sa stea cu capul aplecat si, la scurt timp dupa aceea, pilotii au reusit sa readuca avionul pe aeroportul din Budapesta.

Potrivit lui Borboly, toti pasagerii au fost evacuati, iar la fata locului se afla echipaje de interventie.

"Echipajul Tarom a fost profesionist, si-a facut treaba foarte bine. La fata locului au venit fortele de interventie. Un domn de langa mine tocmai a spus: 'am renascut'. Am fost anuntati ca vom reveni in tara cu o alta cursa Tarom care va decola de la Budapesta la ora 19:55 si va ajunge la Bucuresti la 22:30", a declarat Borboly Csaba.

Citeste si:
Ce ar avea de pierdut coaliția dacă scoate UDMR-ul de la guvernare. Câtă nevoie reală este de maghiari
Ce ar avea de pierdut coaliția dacă scoate UDMR-ul de la guvernare. Câtă nevoie reală este de maghiari
În ultimele luni UDMR-ul a fost implicat în mai multe scandaluri care i-au determinat pe unii actori din PNL, dar și PSD scoaterea maghiarilor de la guvernare. Cu toate astea, liderii...
Românii vor beneficia și la iarnă de plafonarea și compensarea prețului la energie. Anunțul lui Nicolae Ciucă
Românii vor beneficia și la iarnă de plafonarea și compensarea prețului la energie. Anunțul lui Nicolae Ciucă
Premierul Nicolae Ciucă a anunțat miercuri, 17 august, că măsurile de plafonare şi compensare a preţului la energie vor rămâne active ”în formula necesară protejării cetăţenilor şi...
Comentarii
John the true
rank 5
Ce sa explice TAROM in acest caz ? Un motor s-a oprit din cauza