Ministrul Transporturilor: "La Tarom avem un sef la noua angajati. Deci 192 de sefi"

Marti, 03 Noiembrie 2020, ora 17:33
3441 citiri
Ministrul Transporturilor: "La Tarom avem un sef la noua angajati. Deci 192 de sefi"

In cadrul companiei Tarom exista un sef la noua angajati, iar in patru-cinci ani transportatorul aerian de stat din Romania trebuie sa devina profitabil, a afirmat marti, 3 noiembrie, ministrul Transporturilor, Lucian Bode, la prezentarea bilantului dupa un an de guvernare.

"Compania Tarom merge inainte si este sprijinita de Guvern (...). Noi ne-am propus ca, respectand acest plan (de restructurare - n.r.) cu toate etapele (reinnoirea flotei, optimizare comerciala, eficienta organizationala, optimizarea costurilor legate de combustibil), undeva in patru-cinci ani de zile compania Tarom trebuie sa devina profitabila.

Dar asta tinand cont si de ce se intampla in intreaga lume cu sectorul aerian. Vedeti, nu este vina Tarom ca, spre exemplu, ieri s-a luat decizia in Comitetul National pentru Situatii de Urgenta sa venim cu noi restrictii pentru anumite tari. Zborurile nu sunt suspendate, dar cei care intentioneaza sa calatoreasca in Romania stiu ca, daca vin din Italia, spre exemplu, trebuie sa stea 14 zile in carantina si atunci noi am incercat sa ne adaptam si pe intern si pe extern, astfel incat sa producem catusi de putin ca sa putem sa trecem prin aceasta perioada", a declarat marti, 3 noiembrie, ministrul Transporturilor Lucian Bode.

Compania si-a redus numarul agentiilor externe de la 14 la 2.

De altfel, in acest an au fost aprobate totodata scheme de ajutoare de stat sub forma garantiilor de stat pentru Tarom si Blue Air pentru compensarea pierderilor cauzate de pandemia COVID-19.

In cadrul companiei lucreaza un sef la noua angajati, spune oficialul.

"In planul de restructurare, compania Tarom are obligatia sa vina cu un plan de eficienta organizationala. Reducerea numarului de personal - in proiectul aprobat de catre Consiliul de Administratie erau vizate aproximativ 600 de persoane, care vor primi salarii compensatorii intre sase si opt salarii medii. Inainte vom vedea ce se intampla cu plecarile voluntare si cati vor opta pentru plecarile voluntare. Din pacate, la Tarom avem un sef la noua angajati. Sunt 192 de sefi", a declarat Bode.

Mai mult, peste 100 de angajati ai companiei au accesat deja varianta de plecari voluntare, iar perioada in care pot opta pentru acest demers a fost extinsa. Acestia primesc intre sase si opt salarii medii compensatorii.

Transportatorul va avea la sfarsitul lui 2021 un numar de 23 de aeronave - noua ATR-uri noi, patru avioane Airbus si zece Boeing. 32 de milioane de dolari este suma care ar trebui sa fie incasata pe cele noua ATR-uri vechi.

"Tarom a intrat in aceasta criza sanitara intr-o situatie proasta, mai rau de atat nu se putea. Stiti foarte bine ca intreg sectorul aerian este grav afectat, au scazut incasarile cu peste 90-95%, dar preocuparea noastra a fost sa sprijinim, asa cum au facut si alte state, evident sa sprijinim operatorul national Tarom cu acel ajutor de salvare care a fost accesat, cu acel ajutor de restructurare, cu acel ajutor pentru compensarea pierderilor COVID. Sigur ca noi am solicitat o suma, am notificat Comisia Europeana si am primit aprobare pentru sumele pe care le cunoasteti. In continuare preocuparea noastra este sa ducem la bun sfarsit planul de restructurare a companiei pe toate palierele, inclusiv cel legat de resurse umane. Am inceput acest demers", a spus ministrul Lucian Bode.

Citeste si:
Românii blocați în Africa de Sud vor fi aduși în țară pe 30 noiembrie. Echipa de rugby va fi și ea transportată de către TAROM
Românii blocați în Africa de Sud vor fi aduși în țară pe 30 noiembrie. Echipa de rugby va fi și ea transportată de către TAROM
TAROM a anunțat luni, 29 noiembrie, că românii blocați în Africa de Sud vor fi aduși în țară pe 30 noiembrie, cu o zi mai devreme față de cum a anunțat ministurl Transporturilor Sorin...
Lucian Bode anunță sancțiuni după farsa de la IPJ Giurgiu: ”Până o zbura porcul, am decis să îi zbor eu pe câţiva din funcţie”
Lucian Bode anunță sancțiuni după farsa de la IPJ Giurgiu: ”Până o zbura porcul, am decis să îi zbor eu pe câţiva din funcţie”
Ministrul de Interne, Lucian Bode, a decis vineri, 26 noiembrie, încetarea împuternicirii şefului Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Giurgiu, Tache Mihail Ion,...
Comentarii