Ministrul Transporturilor critica Tarom, dupa incidentul de la Budapesta si protestul spontan al angajatilor (Video)

Miercuri, 16 Martie 2016, ora 22:46
4138 citiri
Ministrul Transporturilor critica Tarom, dupa incidentul de la Budapesta si protestul spontan al angajatilor (Video)
Foto: Facebook/Tarom

Ministrul Transporturilor, Dan Costescu, a reactionat, miercuri seara, dupa protestul angajatilor directiei tehnice din Tarom si incidentul de la Budapesta, in care o aeronava s-a intors din zbor, si a cerut anagajatilor si conducerii sa isi desfasoare activitatea in conditii normale.

Acesta a avertizat ca intarzierile repetate ale curselor Tarom, tratarea necorespunzatoare a pasagerilor si comunicarea defectuoasa cu angajatii risca sa afecteze imaginea companiei, arata News.ro.

Reactia ministrului vine dupa ce compania Tarom a fost afectata, miercuri, de doua incidente separate. In cursul dupa amiezii, cateva sute de tehnicieni ai companiei, care lucreaza in hangarul detinut de compania de stat in zona Cargo a aeroportului Otopeni si se ocupa cu mentenanta aeronavelor, au organizat un protest spontan.

Protest spontan la Tarom: Zeci de angajati se revolta impotriva conducerii

Motivele protestului au fost trimiterea unui avion pentru revizie in Bacau - reducand, astfel, activitatea tehnicienilor Tarom - si neplata unor ore suplimentare, potrivit liderului Sindicatului Tehnic Tarom, Aurel Curdov.

"Dupa actiunea de protest a salariatilor Tarom din cadrul Directiei Tehnice, desfasurata pe parcursul zilei de astazi, 16 martie, solicit atat angajatilor companiei, cat si managementului executiv sa isi desfasoare activitatea in conditii normale, fara a periclita regularitatea zborurilor si siguranta pasagerilor", a declarat Costescu, citat intr-un comunicat transmis de Ministerul Transporturilor.

Ce spune ministrul Transporturilor despre protestul spontan de la Tarom

Al doilea incident a avut loc la Budapesta, unde o aeronava Tarom in care se afla presedintele Consiliului Judetean Harghita, Borboly Csaba, a decolat de pe aeroport si urma sa ajunga la Bucuresti. Avionul a avut probleme la scurt timp dupa decolare, cand cabina de pasageri s-a umplut de fum, si a aterizat de urgenta, cu un singur motor.

Motorul unui avion Tarom a luat foc in zbor, spre Bucuresti: Am simtit cum cabina se umple de fum (Foto)

Avion cu probleme la motor in timpul zborului spre Bucuresti: Cum explica Tarom

"Intarzierile repetate ale curselor Tarom, tratarea necorespunzatoare a pasagerilor si comunicarea defectuoasa a managementului cu angajatii risca sa afecteze imaginea companiei", a avertizat ministrul.

"Toate acestea, coroborate cu incidentul in care a fost implicata aeronava Tarom la Budapesta, ma determina sa solicit Autoritatii Aeronautice Civile din Romania, conform competentelor institutiei, sa finalizeze maine, 17 martie 2016, investigatia de la Tarom", a mai spus Costescu.

Ministrul "recomanda" intrunirea de urgenta a consiliului de administratie al Tarom, "care sa ia act de concluziile raportului, de situatia generala creata in companie si sa actioneze conform atributiilor legale".

Anterior, la finalul sedintei de guvern de miercuri, Dan Costescu a anuntat ca ca in urmatoarele saptamani vor avea loc unele schimbari la Tarom, fara sa dea detalii.

Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Curtea de Conturi a constat la ultimul audit, finalizat la începtutul lunii martie 2024, la Sectorul 5, pentru anul 2022, că instituția condusă de Popescu Piedone a divizat contracte de...
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR a transmis joi, 28 martie, că Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor. Partidul susține că de fapt Executivul...
#ministrul Transporturi Tarom, #Costescu situatie Tarom , #stiri Tarom