Ziare.com

Pilotii Tarom au ajuns la capatul rabdarii: Iata scrisoarea prin care ii cer socoteala directorului (Video)

Duminica, 01 Martie 2015, ora 18:38

   

Pilotii Tarom au ajuns la capatul rabdarii: Iata scrisoarea prin care ii cer socoteala directorului (Video)
Un grup de piloti de la Tarom i-au trimis o scrisoare directorului companiei, Christian Edouard Heinzmann, prin care ii prezinta acestuia problemle cu care se confrunta din cauza managementului defectuos.

"Suntem un grup de piloti, unii dintre cei mai vechi si experimentati din compania Tarom, care am decis sa nu mai fim simpli spectatori la ce sa intampla, preocupati de felul in care dvs si unii din echipa dvs conduceti Tarom-ul", incepe scrisoarea trimisa de piloti, publicata pe Facebook de pilotul Emil Dobrovolschi.

Semnatarii prezinta departament cu departament problemele care au adus Taromul in situatia in care este."Este o imagine trista a unei foste mari companii aeriene, bine cunoscuta in intreaga lume pentru pilotii ei performanti si indemanatici, pentru avioanele moderne, pentru stewardese frumoase si bine pregatite, pentru inginerii si mecanicii indemanatici si inventivi, pentru profesionisti de marketing care aduceau profit si aveau planuri de viitor.

Noi, Tarom, cu pilotii si avioanele noastre am format si lansat mari companii aeriene in vest (Ryanair, Lauda Air), noi am fost printre pionierii aviatiei de transport, cu realizari la care alte companii aeriene nici nu visau. Sa fii angajat al Companiei Tarom, sa fii pilot aici era visul si incununarea unei cariere. Astazi ne pleaca pilotii si nu numai la companii straine ci si la companii romanesti, pentru venituri mai mari si pentru ca si-au pierdut speranta ca Tarom mai poate fi salvata", se mai arata in scrisoare.

Semnatarii ii cer directorului explicatii si chiar un raport de activitate care sa justifice salariul pe care il incaseaza.

"Sperantele noastre au fost mari atunci cand ati venit, domnule Heinzmann. Primul Director General occidental din istoria Tarom. V-am sprijinit atunci cand ati avut cea mai mare nevoie, am facut eforturi sa suportam lipsa de respect aratata de catre management reprezentantilor nostri legali (atunci cand ati incercat sa incheiati Contractul Colectiv de Munca fara piloti si insotitori de bord), am acceptat sa zburam maximul legal de ore si sa ne cumparam uniformele de unde am putut fiecare, ne mentinem nivelul de cunostinte tehnice si de indemanare in asa fel incat sa ne putem angaja oriunde in cazul in care Tarom-ul da faliment, dar acum gradul de stres in companie e atat de mare incat ne temem de consecinte mult mai grave.

Tarom are nevoie de conducere, de directori care sa isi asume raspunderea, avem nevoie de actiune acum! In opinia noastra a trecut vremea cuvintelor frumoase, mobilizatoare, de propaganda. Avem nevoie de raspunsuri si actiune, Tarom are nevoie urgenta de un lider si cu tot respectul, acel lider nu sunteti dumneavoastra. Cu cateva exceptii, nu aveti manageri adevarati in echipa, inactivitatea lor dovedeste asta", se incheie scrisoarea pilotilor.

Cei 8 semnatari sunt Emil G. Dobrovolschi (Instructor Examinator Airbus 320&Airbus 310), Augustin F. Niculescu (Comandant Airbus 320& Airbus 310), Liviu Ijacu (Instructor Examinator Airbus 320), Emil I. Jitariu (Instructor Arbus 310), Cristian Dona (Instructor Airbus 320&Airbus 310), Adrian Dinca (Instructor Examinator ATR42/72), Mihai Balan (Instructor Boeing 737) si Alfred Ghergan (Comandant Airbus 320/310).


A.S.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 6730 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Dan Andrei ofiter Directia a V a Securitate are varsta lu Tutankamon

ce cauta in consiliul de administratie al TAROM cand are actiuni la Carpatair, ati auzit de conflict de interese, la Petrov ofiter FSB noroc ca are pampersi pe el cand tuseste, la varsta de 70 ani. Uitati-va cine este in ca tarom si in AGA numai priceputi.

 

cei responsabili sa faca curatenie la TAROM

nu se poate ca directorii incompetenti sa-si ia salariul fara sa dovedeasca rezultate bune gasiti altii competenti

 

Ceea ce ma opreste sa voiajez cu TAROM sint tocmai "pilotii ei

performanti si indemanatici".
Si pentru: "...inginerii si mecanicii indemanatici".
Mie imi este un pic frica de indemanaticii astia!
In plus, ei au format si lansat Ryanair si Lauda Air :)))
Nimic de spus, mai indemanatici nu gasesti :)))

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor