Somat de PNL, ministrul Cuc urgenteaza numirile la Tarom si da vina pe Tudose. Flota ar putea fi blocata la sol incepand de vineri

Miercuri, 20 Martie 2019, ora 22:21
5167 citiri
Somat de PNL, ministrul Cuc urgenteaza numirile la Tarom si da vina pe Tudose. Flota ar putea fi blocata la sol incepand de vineri
Foto: Ministerul Transporturilor (Arhiva)

Razvan Cuc, ministrul Transporturilor, a anuntat, miercuri seara, ca, la ora 21:00, a inceput sedinta prin care Tarom va avea un nou Consiliu de Administratie si lanseaza acuzatii la adresa fostului premier Mihai Tudose. Numirile pe repede inainte au loc dupa ce liberalii au avertizat ca flota ar putea ramane de vineri la sol, pentru prima oara in 64 de ani.

"Vom avea un nou Consiliul de Administratie in seara aceasta. (...) La ora 21:00, a inceput sedinta Consiliului de Administratie. (...) In primul mandat, in 2017, Taromul a fost unul dintre obiectivele de suflet", a declarat Razvan Cuc, ministrul Transporturilor, miercuri seara, intr-o emisiune la TVR 1.

CA al Tarom a fost demis si, mai mult, directorului general, Werber Wolff, ii expira mandatul joi, acesta fiind numit la 20 noiembrie 2017.

Citeste avertispentele PNL: Incepand de vineri, toate aeronavele Tarom ar putea fi blocate la sol. Urmatoarele 24 de ore sunt cruciale.

"Domnul Tudose mi-a sugerat sa il aduc pe domnul Wolff. N-am fost de-acord sa il pun. Dupa ce am plecat, nu stiu ce s-a intamplat. Stim cu totii ca l-a pus", a subliniat Cuc.

Ministrul Transporturilor a anuntat ca un nou director general va fi numit joi, dar a refuzat sa ii spuna numele.

De asemenea, ministrul Transporturilor a mai sustinut ca atunci cand si-a dat demisia din primul mandat, intre ianuarie si octombrie 2017, Tarom avea in conturi 80 de milioane de dolari, acum are in conturi 14 milioane de dolari.

"Am avut o discutie cu domnul Wolff care mi-a spus ca sunt pierderi la combustibili, peste tot. Toata lumea este vinovata mai putin el. N-am nicio problema, poate omul are dreptate. Dar asa cum domnul Tudose l-a girat pe domnul Wolff si alti membrii din Consiliul de Administratie, de-acum, intram noi cu oamenii din aviatie, sa facem ce trebuie. (...) Noul director general este din domeniu. Este om de meserie. Ce-a fost pana acum a fost la Tarom epoca lui Tudose", a precizat Cuc.

Werner Wolff, fost sef al reprezentantei BMW Timisoara-Arad, a fost numit, la data de 20 noiembrie 2017, director general al Tarom, de catre CA al companiei aeriene. Wolf a fost atunci al patrulea director in mai putin de trei luni, dupa ce Daniela Dragne a demisionat din functie. Pana la numirea la Tarom, Wolff a fost director executiv al Banat Car, dealerul BMW din Timisoara si Arad, care face parte din grupul Automobile Bavaria. La Tarom, Wolff avea un salariu brut de 45.441 de lei, lunar, conform datelor de pe site-ul Tarom.

Adunarea Generala a Actionarilor (AGA) Tarom este formata din Mircea Bostina (reprezentant al Romatsa), Cristinel Smadu (reprezentant al Companiei Nationale Aeroporturi Bucuresti S.A.), Marian Buica (reprezentant al SIF Muntenia SA) si Cristina Comsa (reprezentant al MT), potrivit site-ului companiei.

Flota Tarom cuprinde 25 de aeronave, dintre care cea mai mica are 48 de locuri si cea mai mare are 189 de locuri, iar una medie este de 100-120 de locuri. Compania nationala opereaza peste 60 de destinatii proprii si destinatii deservite de partenerii code share. Infiintata in 1954, Tarom isi desfasoara activitatea sub autoritatea Ministerului Transporturilor. Aceasta este membra a Asociatiei Internationale a Transportatorilor Aerieni (IATA) din 1993 si a Aliantei SkyTeam din 25 iunie 2010, o alianta aeriana globala.

#Ministru Cuc director Tarom, #flota blocata sol Tarom , #stiri Tarom