TAROM incheie anul cu pierderi uriase. Ministrul Transporturilor vrea concedieri si avioane noi

Vineri, 03 Noiembrie 2017, ora 17:14
3597 citiri
TAROM incheie anul cu pierderi uriase. Ministrul Transporturilor vrea concedieri si avioane noi
Foto: Facebook/TAROM

Compania TAROM trebuie "subtiata" si eficientizata in privinta cheltuielilor, considera

ministrul Transporturilor, Felix Stroe, care anunta si ca pentru anul viitor va fi prevazuta in proiectul de buget ce va fi supus aprobarii Parlamentului achizitia in regim de urgenta a zece aeronave.

"TAROM-ul este un brand national si trebuie salvat. Situatia economica a TAROM-ului nu s-a produs in ultimul trimestru, vine din timp, din ultimii 10 ani. Doua masuri avem, deja le initiem. Prima masura este reorganizarea urgenta a TAROM-ului, inclusiv structura de personal. (...) Am convenit ca, in paralel cu sprijinul nostru, conducerea TAROM si cu sindicatul sa procedeze de urgenta si sa-mi prezinte un plan de restructurare, inclusiv a structurii de personal. TAROM-ul trebuie subtiat si trebuie eficientizat in ceea ce priveste regimul cheltuielilor", a spus Stroe, intr-o interventie telefonica la Realitatea TV.

Acesta a adaugat ca "nu putem sa stam la compartimentul financiar cu 200 de salariati, de exemplu, in timp ce o companie care transporta de trei ori mai multi pasageri intr-un an decat TAROM-ul, tot companie romaneasca, are 30 de salariati la compartimentul financiar".

Cu toate acestea, Felix Stroe a respins concluzia ca in perioada imediat urmatoare vor exista concedieri la TAROM.

"Nu urmeaza ca in perioada imediat urmatoare sa avem concedieri la TAROM. Un plan de restructurare care, repet, va fi facut impreuna cu sindicatul, discutat cu salariatii, va fi demarat, dar nu inseamna perioada imediat urmatoare", a subliniat el.

Potrivit sefului de la Transporturi, compania trebuie sprijinita, iar in acest sens bugetul pe 2018 va cuprinde sumele necesare achizitiei unui numar de 10 aeronave.

"In alt plan, TAROM-ul trebuie sprijinit si in programul de guvernare exista sumele prevazute. Le veti vedea in bugetul care va fi supus aprobarii Parlamentului pentru achizitia in regim de urgenta a 10 aeronave", a precizat ministrul.

De asemenea, intrebat daca are planuri si pentru CFR Calatori, Stroe a raspuns: "Este nevoie de investitii si la CFR Infrastructura, este nevoie de investitii de urgenta in material rulant si la CFR Calatori. Spuneam ca nu numai la CFR Calatori, dar si la Metrou se va achizitiona material rulant. Deci, si la CFR Calatori se vor cumpara vagoane", a dat el asigurari.

Trebuie precizat ca TAROM a estimat ca va inregistra in acest an pierderi in valoare de 206,79 milioane lei, potrivit proiectului privind bugetul de venituri si cheltuieli rectificat pus in dezbatare de actionarul majoritar, Ministerul Transporturilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

TAROM, scos din nou la vânzare de Guvern. Cum arată oferta premierului Marcel Ciolacu pentru Emiratele Arabe Unite
TAROM, scos din nou la vânzare de Guvern. Cum arată oferta premierului Marcel Ciolacu pentru Emiratele Arabe Unite
Premierul Marcel Ciolacu, alături de mai mulți miniștri din cabinetul său se află într-o vizită de lucru în Qatar și Emiratele Arabe Unite, confirmând că pe agenda discuțiilor se află...
Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a anunțat recent o actualizare majoră în toate platformele sociale ale companiei Meta, inclusiv WhatsApp, Facebook, Instagram și Facebook Messenger....
#TAROM zece aeronave, #TAROM pierderi, #TAROM buget 2018 , #stiri Tarom