TAROM a suspendat pentru doua zile zborurile spre si dinspre Regatul Unit

Duminica, 03 Ianuarie 2021, ora 20:14
4045 citiri
TAROM a suspendat pentru doua zile zborurile spre si dinspre Regatul Unit
Foto: Facebook/ TAROM

Zborul TAROM Bucuresti - Londra - Bucuresti, din data de 4 ianuarie, va fi anulat iar pasagerii vor fi reprotejati pe cursa din ziua urmatoare, a anuntat duminica operatorul aerian national pe pagina sa de Facebook.

"Avand in vedere deciziile autoritatilor, TAROM va suspenda operarea zborurilor comerciale spre/dinspre Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord din/catre Romania, pentru toate aeroporturile din Romania, pentru o perioada de 2 zile, incepand cu data de 02.01.2021, ora 21:20, conform NOTAM in vigoare.

Astfel, zborul din data de 4 ianuarie 2021, Bucuresti OTP - Londra LHR - Bucuresti OTP (RO391/2 OTP-LHR-OTP) va fi anulat.

Toti pasagerii posesori de bilete pe cursa din 4 ianuarie 2021 vor fi reprotejati pe cursa din ziua urmatoare, 5 ianuarie 2021 Bucuresti OTP - Londra LHR - Bucuresti OTP (RO391/2 - 5 ianuarie)", a anuntat TAROM.

In 5 ianuarie, zborul RO391 are programata decolarea de la Bucuresti la ora locala 12:20 si sosirea la Londra la ora locala 14:05. De asemenea, RO392 are programata decolarea de la Londra la ora locala 14:50 si sosirea la Bucuresti la ora locala 20:10.

"Mesajul de reprotejare pentru cursa din 5 ianuarie 2021 va fi transmis in format electronic, via email, tuturor pasagerilor posesori de bilete pe cursa din 4 ianuarie 2021", precizeaza operatorul aerian.

Detalii despre calatoriile in Marea Britanie pot fi accesate la adresa https://www.mae.ro/travel-conditions/3725.

Pasagerii vor purta masca pe toata durata zborului precum si in incinta aeroporturilor de origine, transfer si destinatie. Pasagerii care calatoresc in Marea Britanie au obligatia de a se autoizola timp de 10 zile daca sosesc din Romania. De asemenea, pasagerii care calatoresc din Marea Britanie in Romania, au obligatia de a se autoizola timp de 14 zile, precizeaza TAROM.

Comitetul National pentru Situatii de Urgenta (CNSU) a adoptat in sedinta de duminica Hotararea nr. 1 privind aprobarea listei tarilor/zonelor/teritoriilor de risc epidemiologic pentru care se instituie masura carantinei asupra persoanelor care sosesc in Romania din acestea, text care prevede reluarea zborurilor catre si dinspre Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord.

Pe langa actualizarea listei statelor si zonelor considerate ca fiind cu risc crescut epidemiologic, hotararea prevede reluarea zborurilor catre si dinspre Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord.

De asemenea, persoanele care vin din acest stat trebuie sa intre in carantina ori sa aiba un test negativ la Covid-19, efectuat cu cel mult 48 de ore inainte de intrarea in Romania.

Potrivit hotararii CNSU, "incepand cu data de 04.01.2021 ora 19:00 se permite reluarea zborurilor spre/dinspre Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord din/catre Romania, pentru toate aeroporturile din Romania".

Toate persoanele care sosesc in Romania din Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord au obligatia prezentarii la intrarea in tara a certificatului unui test negativ, rapid antigenic sau RT-PCR pentru SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 48 de ore inainte de data intrarii in tara.

Eveniment Quarterly Report

Nori negri asupra economiei europene: Managerii din economia reală anunță recesiunea ca sigură în 2023
Nori negri asupra economiei europene: Managerii din economia reală anunță recesiunea ca sigură în 2023
Economia zonei euro se va contracta probabil în trimestrul trei și nu va reveni prea curând pe creștere, apreciază managerii de achiziții chestionați în indexul PMI calculat de S&P Global....
Măsuri fiscal-bugetare 2023: Impozitul de 1% pe cifra de afaceri a multinaționalelor. În ce condiții se impune și cum se va calcula
Măsuri fiscal-bugetare 2023: Impozitul de 1% pe cifra de afaceri a multinaționalelor. În ce condiții se impune și cum se va calcula
Printre primele dispoziții ale proiectului de Lege privind măsurile fiscal-bugetare se numără un impozit minim de 1% din cifra de afaceri pentru întărirea disciplinei fiscale care să asigure...
#tarom, #TAROM londra, #TAROM bucuresti londra , #stiri Tarom