Apare o nouă taxă în stațiunile din sudul litoralului. Cine va trebui să o plătească

Miercuri, 29 Martie 2023, ora 21:12
3450 citiri
Apare o nouă taxă în stațiunile din sudul litoralului. Cine va trebui să o plătească
Plajă din Mangalia FOTO Google Maps

Consilierii locali ai municipiului Mangalia au aprobat un proiect de hotărâre care se referă la taxa specială de stațiune.

”Începând din acest an, taxa de stațiune va fi percepută de la turiști și de către persoanele fizice care dețin camere de închiriat, în scop turistic”, a transmis Primăria Mangalia.

Taxa va fi introdusă în stațiunile Olimp, Neptun, Venus, Saturn, Jupiter și Cap Aurora.

Persoanele fizice care nu dețin certificate de clasificare și realizează venituri din închirierea în scop turistic a spațiilor deținute în propria locuință, au obligația de a percepe taxa de stațiune în cuantum de 5 lei/zi/persoană adultă, se arată în decizia Consiliului Local Mangalia, potrivit Adevărul.

„Respectivele persoane fizice vor depune declarația-decont, însoțită de Declarația 212, la Compartimentul Autorizare și Control Agenți Economici din cadrul Primăriei Mangalia”, a mai transmis administrația locală.

Consiliul Local Mangalia a decis și modificarea txei de dezvoltare și promovare turistică, iar aceasta va fi, începând de anul acesta, de 15 lei/cameră/an, cumulată cu rata inflației pentru persoanele fizice care dețin certificat de clasificare eliberat de Ministerul Antreprenoriatului și Turismului, iar pentru complexurile hoteliere valoarea va fi de 25 lei/cameră/an, cumulată cu rata inflației.

De anul acesta, turiștii care vor merge în Constanța sau în Mamaia vor plăti o taxă de oraș sau turistică în cuantum de 1% din valoarea totală a sejurului.

#taxa litoral, #sudul litoralului romanesc, #taxa turisti, #Mangalia , #stiri taxe