Provocarea lansată de Florin Cîțu pentru liderul PSD: ”Marcele, îți iei gașca și plecați acasă dacă îți arăt că se poate?”

Vineri, 03 Februarie 2023, ora 15:08
6969 citiri
Provocarea lansată de Florin Cîțu pentru liderul PSD: ”Marcele, îți iei gașca și plecați acasă dacă îți arăt că se poate?”
Fostul lider al PNL Florin Cîțu FOTO Facebook

Fostul premier Florin Cîţu a criticat vineri, 3 februarie, intenția PSD de a introduce o taxă de solidaritate pentru companii.

Cîțu a transmis, într-o postare pe Facebook, că poate garanta că taxele pe muncă pot fi reduse fără a fi majorate altele.

PSD este praf şi pulbere. În 2020 şi 2021 am arătat că încasăm mai mulţi bani la buget chiar dacă am scos taxele introduse de Ciolacu/Dragnea în perioada 2017-2019 şi reintroduse în 2022 de Ciolacu şi gaşca lui”, a scris Florin Cîţu.

”Marcele, îți iei gașca și plecați acasă dacă îți arăt că se poate?”, a mai transmis fostul premier.

Reacția fostului premier a venit după ce deputatul PSD Gabriel Zetea a scris, pe Facebook, că în 2021, când Guvernul Cîţu a fost demis prin moţiune de cenzură, fiecare român era mai sărac cu 2.300 de euro, iar inflaţia a crescut galopant din cauza creşterii halucinante a preţurilor la energie, gaze şi carburanţi. Social-democratul a amintit și despre anunțul DNA conform căruia instituția are în lucru 90 de dosare pentru nereguli făcute în timpul pandemiei de Covid.

”Oare câţi din banii împrumutaţi de ministrul de Finanţe Cîţu, iar apoi de către premierul Cîţu, în cei doi ani de zile în care a făcut parte, a condus Guvernul PNL-USR au mers spre afaceri care acum sunt în vizorul DNA? Pentru că asta ştiu să facă peneliştii şi asta a ştiut cel mai bine să facă Florin Cîţu: afaceri murdare! ”, a scris Zetea în postare.

PSD: Taxa de solidaritate, necesară pentru scăderea impozitării muncii

Social-democraţii au precizat că scopul final al taxei de solidaritate este de a susţine măsurile pentru scăderea impozitării muncii, în special la angajaţii cu venituri mici sau medii, şi de a susţine sistemul de Educaţie care pregăteşte viitoarea forţă de muncă a României.

”Într-o perioadă dificilă din punct de vedere economic, ar trebui ca şi companiile mari care au plătit impozite mai mici de 1% din cifra lor de afaceri să plătească măcar această cotă pentru a susţine creşterea veniturilor angajaţilor care contribuie cel mai mult la dezvoltarea României. Acesta este principiul solidarităţii, care ar trebui promovat de toate partidele politice pentru a menţine în România această forţă de muncă productivă, atât de importantă pentru economia naţională”, arată PSD, într-un comunicat de presă.

Sursa citată a mai spus că ”este o exagerare populistă să spui că o astfel de abordare ar sufoca mediul de afaceri şi ar creşte preţurile finale, din moment ce, în marea lor majoritate, companiile din România care îşi declară profiturile obţinute în mod real, plătesc deja un impozit cel puţin echivalent cu 1% din veniturile lor, fără a avea preţuri mai mari ca celelalte”.

Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, proaspăt desemnată candidatul social-democraților la Primăria Capitalei, și-a început deja discursurile de candidat, marți, 23 aprilie, la nici...
Românii au investit sume record în titlurile de stat. Depozitele în lei ale populației la bănci, la un maxim istoric
Românii au investit sume record în titlurile de stat. Depozitele în lei ale populației la bănci, la un maxim istoric
Românii au investit o sumă record de aproape 3,2 miliarde de lei, echivalentul a 643 milioane de euro, în titluri de stat Fidelis, săptămâna trecută. De asemenea, depozitele în lei ale...
#taxa solidaritate, #PSD, #Florin Citu, #provocare, #Marcel Ciolacu presedinte PSD , #stiri Florin Citu
Comentarii