Acciza suplimentara va scumpi si Salvarea. Ce urmareste de fapt Guvernul

Joi, 20 Martie 2014, ora 21:36
1934 citiri
Acciza suplimentara va scumpi si Salvarea. Ce urmareste de fapt Guvernul

Acciza la carburant, care va un impact foarte extins, este cel mai simplu si sigur mod pentru stat de a aduna bani pentru a putea cheltui mai mult in an electoral, sustin repezentantii transportatorilor.

"Ne apropiem de aprilie, cand va intra mult discutata acciza pe carburant, care va avea un impact in toate colturile, incepand de la transportul aerian, naval sau fluvial. Aceasta acciza este singurul si cel mai simplu activ pe care statul il are la indemana in acest moment pentru a aduna bani", a declarat joi, la "ZF Transport & Logistics Summit '14", Ion Lixandru, vicepresedinte al Asociatiei Specialistilor din Transporturi, Depozitare, Achizitii, Productie (ARILOG) si administrator Camion Logistic, potrivit Mediafax.

Guvernul a decis sa introduca, de la 1 aprilie, o acciza suplimentara la carburanti de 7 eurocenti/litru, care va avea ca efect cresterea pretului carburantilor cu 0,41 lei/litru, potrivit estimarilor Ministerului Finantelor.

Lixandru a subliniat pana si Salvarea se va scumpi dupa cresterea taxei, iar majorarea accizei va avea un efect de bumerang asupra bugetului.

Acesta a mai aratat ca acciza suplimentara nu reprezenta o problema pentru transportatori.

"Noi vom muta pe logistica, logistica muta pe marfa si marfa va primi si ea bucatica ei de cost. Nu este o problema a transportatorilor", a spus Lixandru.

De asemenea, exista posibilitatea ca unele firme de profil sa se alimenteze din afara Romaniei, atunci cand pretul nu va mai fi concurential.

La randul sau, Radu Dinescu, secretar general al Uniunii Transportatorilor Rutieri din Romania (UNTRR), ca guvernul este interesat, prin introducerea accizei suplimentare sa poata cheltui mai mult in an electoral.

"Noi am constatat urmatorul lucru: Guvernul nu este interesat de colectarea unor bani in mod real, ci sa cheltuiasca mai mult in 2014, an electoral, si atunci trebuie sa aiba o justificare in fata altora, ca are venit pe care il pune pe hartie", a spus Dinescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Elon Musk vrea să taxeze noii utilizatori X pentru a fi sigur că nu sunt boți. Cât trebuie plătit pentru a posta pe fostul Twitter
Elon Musk vrea să taxeze noii utilizatori X pentru a fi sigur că nu sunt boți. Cât trebuie plătit pentru a posta pe fostul Twitter
Proprietarul platformei de socializare X, Elon Musk, a decis să impună o taxă utilizatorilor noi ai serviciului. Scopul este de a se asigură că nu sunt boți. Fostul Twitter a impus deja o...
Romania va avea un deficit de 6,5% anul acesta, conform estimarilor Comisiei Europene
Romania va avea un deficit de 6,5% anul acesta, conform estimarilor Comisiei Europene
Estimarile Comisiei Europene indica un deficit de peste 6,5% din PIB pentru Romania, in vreme ce Consiliul Fiscal considera ca acesta va fi in jur de 6,4% din PIB, daca nu se va recurge din nou la...
#transportatori acciza supliementara, #scumpiri acciza suplimentara , #acciza
Comentarii
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
Urmăreşte, de fapt, creaca de su' picior... Cu alte cuvinte, o caută