Combaterea evaziunii fiscale scumpeste viata romanilor

Vineri, 21 Mai 2010, ora 08:44
2520 citiri
Combaterea evaziunii fiscale scumpeste viata romanilor

Pretul tigarilor, alcoolului, parfumurilor, hainelor de blana si armelor ar putea creste in urma aplicarii masurilor convenite de Guvern pentru combaterea evaziunii fiscale, printre care si introducerea accizelor pentru produsele de lux.

Taxele pentru produsele de lux au fost eliminate de la inceputul acestui an, deoarece contravin normelor Comisiei Europene, insa asta nu a tinut mult deoarece preturile vor creste din nou, informeaza Evenimentul Zilei.

Magazinele de parfumuri se pregatesc deja sa scumpeasca produsele, desi acestia sunt constienta ca fac asta intr-o piata deja in declin maxim.

In urmatoarea perioada preturile vor creste conform accizei introduse: cu 35% la parfumuri, cu 25% la apa de parfum si cu 15% la apa de toaleta.

Un pret cu 45% mai mare il vor avea si blanurile naturale, dar si armele.

"Asociatia Nationala a Armurierilor din Romania va adresa un protest Ministerului Finantelor Publice. Consideram ca masura reintroducerii accizei de 100% pentru arme si arme de vanatoare nu va duce decat la scaderea vanzarilor legale si la incasari mai mici la bugetul de stat", a declarat pentru EVZ Costel Murgoci, presedintele asociatiei si proprietarul unui magazin de arme.

Proiectul Finantelor mai prevede scumpirea bauturilor alcoolice, dar si a tigarilor. Producatorii de tigari afirma insa ca masura va scumpi tigarile mai ieftine si va incuraja contrabanda, care se face in mare parte cu branduri ieftine, aduse din Republica Moldova.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Săptămâna trecută, Huawei a lansat seria Pura 70, care a înregistrat vânzări impresionante pe piața din China. Cu toate acestea, perspectivele pentru piețele occidentale sunt mai...
O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
Compania multinațională de inginerie Bosch a inaugurat marți, 23 aprilie, cel de-al doilea birou din Cluj-Napoca, în cadrul centrului său de inginerie. La nivel de grup, Bosch a anunțat, la...
#scumpire parfum tigari, #masuri combatere evaziune fiscala , #acciza