Ziare.com

Doar 1% din transportatori si-a recuperat banii din acciza suplimentara

Joi, 09 Octombrie 2014, ora 19:31

   

Doar 1% din transportatori si-a recuperat banii din acciza suplimentara
Foarte putine firme de transport au reusit sa isi recupereze banii din acciza suplimentara la carburanti.

"Doar 240 de firme de transport din cele 20.000 asteptate la ARR (Autoritatea Ruiera Romana - n.red.) au reusit sa-si recupereze acciza", a anuntat Dragos Anastasiu, lider patronal si presedintele grupului TUI Travel Center Eurolines Romania, citat de Adevarul.

Totusi, pentru a repara aceasta situatie, Ministerul Finantelor a pregatit doua acte normative prin intermediul carora procedura de returnare a accizei va fi simplificata.

In consecinta, soferii isi vor putea recupera banii incepand de luna viitoare.

Cardul de masa Up Dejun iti aduce discounturi de pana la 50% la categorii precum: abonamente de servicii medicale Regina Maria, curierat DPD, card de carburant OMV Petrom, produse de birotica si papetarie Lecom, solutii de digitalizare, tracking GPS flota auto de la iTrack si altele. Obtine oferta AICI!

Modelul ungar

In Ungaria, transportatorii europeni beneficiaza de o alta forma de sprijin.

"Nu primim bani, ci pe facturile din luna urmatoare sunt trecute sume mai mici, reduse corespunzator cu sumele de rambursat", a explicat Ion Lixandru, presedintele Asociatiei Romane de Logistica, potrivit sursei citate.

El a avertizat ca "marile companii care efectueaza transporturi internationale alimenteaza din tarile vecine, in conditiile in care motorina costa 1,03 euro/litru in Ungaria si 1,06 euro/litru in Bulgaria, fata de 1,14 euro/litru in Romania".

Incepand cu 15 iulie, transportatorii isi pot recupera o parte din acciza suplimentara de 7 eurocenti/litru la motorina.

Firmele care se califica trebuie sa indeplineasca mai multe conditii, printre care sa nu aiba datorii la bugetul de stat si sa nu se afle in procedura de executare silita, faliment, reorganizare judiciara, dizolvare, inchidere operationala sau lichidare.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2015 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor