Doina Pana: Nu vor exploda preturile la carburanti, nu vor intra transportatorii in greva

Vineri, 07 Februarie 2014, ora 21:28
2466 citiri
Doina Pana: Nu vor exploda preturile la carburanti, nu vor intra transportatorii in greva

Ministrul delegat pentru Dialog Social, Doina Pana, sustine ca acciza introdusa de la 1 aprilie la litrul de carburant nu va determina o explozie a preturilor.

Totodata, aceasta a declarat, intr-o conferinta de presa desfasurata la Bistrita, ca nu crede ca acciza va aduce si greve ale transportatorilor, relateaza Realitatea TV, citand agentia Mediafax.

"M-am intalnit de foarte multe ori cu transportatorii si cand amenintau cu greva generala. Cei care amenintau reprezentau un segment de 5% din totalul transportatorilor mari. Transportatorii, care ar fi trebuit sa faca galagie daca era asa, erau prezenti la masa, nu reclamau absolut deloc aceasta acciza.

Transportatorii contrazic Guvernul: Acciza suplimentara va aduce pierderi la buget, nu castiguri!

Ce reclamau era o paritate intre noi si turci, ca turcii intra cu niste facilitati. Nicidecum nu era principala lor revendicare faptul ca va creste aceasta acciza. Cine e multumit cand exista sansa ca pretul sa creasca? Nu ma astept la proteste si greve.

Am convingerea ca nu va fi explozia de preturi la care se asteapta pesimistii, ca sa nu zicem cei care nu sunt bine intentionati", a declarat ministrul Doina Pana.

Cu cat va creste pretul carburantilor dupa aplicarea accizei suplimentare - vom ajunge la media UE

De asemenea, aceasta a facut o trimitere la scumpirile anuntate pentru alimente, spunand ca, dimpotriva, zaharul s-a ieftinit cu 10%, iar uleiul cu 9%. In plus, Doina Pana a spus ca in an electoral gurvenantii nu au chef sa determine cresteri de preturi.

Acciza de 7 eurocenti la litrul de carburant urma sa fie aplicata de la inceputul anului, insa ea a fost amanata pentru data 1 aprilie. Aceasta va determina cresterea cu 0,4 lei a pretului benzinei si motorinei, precum si o scadere a consumului total de pana la 2%, in primele trei luni de la aplicarea masurii.

Citeste si:
Averea fabuloasă adunată de Diana Șoșoacă, senatoarea recent executată silit de ANAF
Averea fabuloasă adunată de Diana Șoșoacă, senatoarea recent executată silit de ANAF
Senatoarea Diana Șoșoacă a fost recent executată silit de către ANAF pentru neplata datoriilor la stat. Conform ultimei declarații de avere a politicianului, aceasta deține numeroase...
Ministrul Digitalizării anunță când vom scăpa de dosarul cu șină. „Semnez zilnic munți de documente”
Ministrul Digitalizării anunță când vom scăpa de dosarul cu șină. „Semnez zilnic munți de documente”
Ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja, a declarat sâmbătă, 13 august, că zilnic semnează ”munţi de documente” pe hârtie, dar afirmă că a semnat şi electronic contractul de...