Se ieftineste benzina - vezi unde si cu cat

Joi, 03 Aprilie 2014, ora 17:12

   

Se ieftineste benzina - vezi unde si cu cat
OMV Petrom va reduce pretul benzinei cu 5 bani pe litru si pe cel al motorinei cu 7 bani pe litru, incepand de vineri de la ora 0,00, au declarat reprezentantii companiei petroliere.

OMV Petrom este cea mai mare companie petroliera de pe piata din Romania, cu un lant de peste 550 de benzinarii, iar principalii concurenti sunt Rompetrol, Lukoil, MOL si Agip.

Pretul carburantilor la pompa tine cont de indicatori precum cotatiile barilului de titei, cotatiile produselor petroliere, nivelul accizei si TVA.

Acciza la carburanti: Benzina din Romania, mai scumpa ca in Austria - lista preturilor din UE

De asemenea, este important si cursul de schimb leu/euro, intrucat acciza este calculata in moneda europeana, dar si leu/dolar, intrucat cotatiile titeiului si ale produselor petroliere sunt exprimate in dolari.

Aceasta ieftinire vine dupa ce marti pretul carburantilor a crescut cu circa 40 de bani, in urma aplicarii accizei suplimentare de 7 eurocenti.

Guvernul a adoptat miercuri o ordonanta de urgenta prin care se restituie suma de 4 eurocenti din acciza suplimentara de 7 eurocenti transportatorilor licentiati in UE care efectueaza transport rutier de marfuri cu autovehicule cu o greutate bruta autorizata de cel putin 7,5 tone.

Acciza la carburanti: A fost aprobata OUG privind ajutorul pentru transportatori - ce prevede

Reprezentantii FMI au precizat ca recuperarea unei parti din acciza suplimentara la carburant de catre transportatorii din Romania ar trebui deplin compensata cu alte masuri pentru a nu afecta obiectivele fiscale ale Guvernului.

Acciza la carburanti: Cu cat au crescut preturile la pompa

"Orice recuperare a unei parti din acciza suplimentara la carburant de catre transportatorii din Romania ar trebui deplin compensata cu alte masuri pentru a nu afecta obiectivele fiscale ale Guvernului.

Angajamentul Guvernului pentru 2014 este un deficit bugetar de 2,2% din PIB si orice initiativa fiscala care este contemplata trebuie analizata cu atentie in vederea atingerea acestei tinte si orice modificare in taxare va trebuie compensata astfel incat aceasta tinta sa nu fie pusa in pericol", a aratat Andrea Schaechter, sefa misiunii FMI in Romania.
Sursa: AGERPRES

Articol citit de 4042 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
Utilizator sters
Excelent !! OMV, firma austriaca, vrea sa coboram sub pretul
..Austriei. Va fi sarbatoare in tara..Vom circula mai multi kilometri..Camionagiii vor alimenta la OMV sa beneficieze de dubla reducere.
Cronos
rank 3
Germania e singura tara in care nu se
platyesc autosrazile :)))
Utilizator sters
Era de asteptat! S-au purtat negocieri si in spatele cortinei
inainte de aplicarea accizei.
Cronos
rank 3
CURIOZIATE
Se vor cei 4 eurocenti inapoi si transportatorilor care nu sunt din RO??
Utilizator sters
De ce s-ar da? Strainii trebuie sa plateasca.
Exact ca in Germania, unde platesc autostrada(si nemtii nu).
Cronos
rank 3
Eram doar curios daca in lege scrie ca aceste
restituiri se fac doar ptr cetatenii romani!Cu alte cuvinte Companiile de turism (cu sediu inafara ro) din Europa vor scumpi preturile ptr Ro?

Oare turismul are de castigat in Ro??
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor