Tudose nu stie cu cat va majora accizele, dar ameninta benzinarii sa nu creasca preturile

Duminica, 20 August 2017, ora 22:10
6821 citiri
Tudose nu stie cu cat va majora accizele, dar ameninta benzinarii sa nu creasca preturile

Premierul Mihai Tudose a anuntat, duminica seara, ca Guvernul lucreaza la Legea redeventelor si ca vor fi operate modificari ale acestora incepand cu 1 ianuarie 2018, el aratand ca majorarile vor fi in acord cu comportamentul "la pompa" al operatorilor economici, dupa cresterea accizei.

Tudose a precizat, la Antena 3, ca in mod cert va fi operata o majorare a accizei la carburanti, dar ca inca nu s-a stabilit nici cu cat se va majora, nici de cand, si ca in acest moment se fac simulari in acest sens.

El a precizat ca operatorii economici care s-au gandit sa faca profit de pe urma scoaterii accizei s-au "inselat" si a subliniat ca, dupa reintroducerea acesteia, trebuie sa nu majoreze preturile la pompa, ramanand astfel in aceeasi "paradigma".

"Dar ceea ce este real este ca ea a fost scoasa, nu a scazut pretul la pompa nici cu un ban, si daca atunci cineva a crezut ca noi am scos acciza ca sa faca profit niste firme, s-a inselat. Atunci incercam sa o bagam la loc si sa vedem daca firmele vor intelege ca trebuie sa ramana in aceeasi paradigma in care au jucat atunci cand ea a fost scoasa", a spus Tudose.

El a spus ca Guvernul are la indemana instrumentul majorarii redeventelor, in cazul in care operatorii economici vor majora pretul la pompa ca urmare a cresterii sau reintroducerii accizei.

"Mai avem si alte instrumente la indemana pentru firme. (...) Daca domniile lor vor incerca sa faca acest lucru...stiti, noi inca lucram la Legea redeventelor. In mod cert va trebui sa modificam redeventele, incepand cu 1 ianuarie 2018", a spus Tudose.

Intrebat daca vor fi cresteri substantiale de redevente, premierul a raspuns: "Sa vedem cum se comporta. Depinde de comportamentul la pompa".

Tudose si supraacciza la carburanti: Doua neadevaruri de la premier si cifrele care il contrazic

Topul suferintei la pompa - cifrele la care ar trebui sa se uite Guvernul, inainte sa majoreze accizele la carburanti

Gabriel Biris: PSD ia de la saraci, prin cresterea accizelor la carburanti, si da la bogati, prin impozit zero pe dividende

Citeste si:
Numirea lui Alexandru Stănescu în Comitetul de Reglementare al ANRE a ajuns pe masa judecătorilor CCR
Numirea lui Alexandru Stănescu în Comitetul de Reglementare al ANRE a ajuns pe masa judecătorilor CCR
Curtea Constituţională a României (CCR) discută, miercuri, sesizarea USR privind numirea lui Alexandru Stănescu în funcţia de membru al Comitetului de Reglementare al Autorităţii...
Cum s-a ajuns la război total în PMP. Acuzații de lupte pe funcții și o fuziune eșuată
Cum s-a ajuns la război total în PMP. Acuzații de lupte pe funcții și o fuziune eșuată
Lupta internă din PMP a ajuns la noi culmi după ce actualul și fostul președinte al partidului s-au acuzat reciproc că au avut promise funcții de la PNL ca urmare a unei eventuale fuziuni....