Doua noi taxe pentru jocurile de noroc - Ce alte schimbari de ordin fiscal au mai avut loc

Joi, 24 Martie 2016, ora 17:17
4125 citiri
Doua noi taxe pentru jocurile de noroc - Ce alte schimbari de ordin fiscal au mai avut loc
Foto: Pexels/Stokpic.com

In Monitorul Oficial a fost publicat un ordin al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) prin care se introduc doua noi taxe in domeniul jocurilor de noroc.

Acestea au fost incluse in nomenclatorul obligatiilor de plata la bugetul de stat ce se achita in contul unic, care acum cuprinde un numar de 71 de taxe si contributii, transmite cabinetul de consultanta fiscala Benta Consult, intr-un comunicat remis Ziare.com.

Cu aceasta ocazie se reactualizeaza si formularul 100 privind impozitele declarate la buget, dar si formularul 710 - Declaratie rectificativa.

"In nomenclator apar si doua taxe noi in legatura cu jocurile de noroc, respectiv taxa de viciu si taxa de videoloterie", se arata in comunicatul citat.

Operatorii de jocuri de noroc sustin ca ANAF ii baga in faliment: Cum se apara Fiscul

Se regasesc, de asemenea, in nomenclator si celelalte impozite datorate la bugetul de stat printre care cele mai uzuale sunt impozitul pe profit, impozitul pe venitul microintreprinderii, accizele, impozitul pe dividend, impozitul pe venitul din salarii etc.

Eventualele erori in impozitele si taxele declarate prin formularul 100 se pot rectifica in baza declaratiei rectificative 710.

"Aceasta se depune cand contribuabilul considera ca sunt erori aferente impozitelor datorate la bugetul de stat sau in cazul in care instantele de judecata stabilesc venituri sau diferente de venituri de salarii", potrivit comunicatului.

C.P.

Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
#taxe jocuri noroc, #taxa viciu jocuri noroc, #taxe noutati , #plati