Ziare.com

Muncim trei zile ca sa ne platim impozitul la casa

Sambata, 26 Septembrie 2009, ora 09:00

   

Muncim trei zile ca sa ne platim impozitul la casa
Un roman va munci, in medie, trei zile, pentru a-si putea plati taxele si impozitele locale, care vor creste cu circa 20%, incepand de anul viitor.

Spre exemplu, explica jurnalistii de la Evenimentul Zilei, un bucurestean care are un apartament cu doua camere in Drumul Taberei si un Logan si primeste un salariu net de 1.390 de lei pe luna va plati impozite locale de 176 de lei, cu 27 de lei mai mari decat cele pe care le vireaza in conturile primariei in acest an.

Potrivit HG publicata in Monitorul Oficial, valoarea de impozitare pentru un apartament de bloc creste, de la 1 ianuarie 2010, de la 669 de lei pe metru patrat la 806 lei. Astfel, pentru un apartament de trei camere in Crangasi, proprietarul va plati un impozit de 180 de lei, cu 30 de lei mai mult decat in 2009.

De asemenea, pentru locuintele care nu sunt racordate la reteaua de apa, canalizare, reteaua electrica sau termica, valoarea de impozitare a crescut de la 397 de lei pe metrul patrat la 478 de lei pe metrul patrat.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Impozitul pe cladiri se calculeaza de catre autoritatile locale, aplicandu-se 0,1% la valoarea de impozitare. La valoarea obtinuta, autoritatea locala poate adauga pana la 20%.

Si impozitul pe mijloace de transport va creste, astfel ca pentru cele cu o cilindree de maximum 1.600 de centimetri cubi, romanii vor plati cate opt lei pentru fiecare 200 de centimetri patrati ai propulsorului masinii lor.

De exemplu, pentru Logan impozitul va creste de la 49 de lei cat este in prezent, la 56 de lei in 2010, in timp ce pentru un Opel Astra, impozitul se va majora de la 56 de lei la 64 de lei.

Si posesorii de terenuri vor achita impozite mai mari - in cazul celor de la periferia localitatilor, impozitul creste de la 3.339 lei/hectar la 3.832 lei/hectar, in timp ce impozitul pentru teren arabil si paduri va fi, incepand cu 2010, intre 13 si 24 de lei/hectar, in functie de locul unde se afla.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1533 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Artimetica bat-o vina

Potrivit HG publicata in Monitorul Oficial, valoarea de impozitare pentru un apartament de bloc creste, de la 1 ianuarie 2010, de la 669 de lei pe metru patrat la 806 lei. Astfel, pentru un apartament de trei camere in Crangasi, proprietarul va plati un impozit de 180 de lei, cu 30 de lei mai mult decat in 2009. DACA UN APARTAMENT ARE IN MEDIE 50 DE MP, DUPA SOCOTEALA TA DE REPETENT ) ESTI RUDA CU CRIN = ar trebuis asa platim 806 LEI X 50 = 40.300 SAU PATRU SUTE DE MILOANE ???!!! SI NU 180 ron. DAR DACA TE DOARE IN PIX SI CALCULATOR.........

 

vai de mine

va plingeti ca sint mari taxele.ia mergeti in vest sa vedeti txe pe proprietate.In state muncesit -cu un venit bunicel 2 luni sa platesti taxa pe o casa intr-un cartier decent,si nu se vaicareste nimeni ca la noi

de cand sunt statele un etalon ???

Ce imi pasa mie de cum traiesc maimutele ??? Sa fie sanatosi, sa munceasca si mai mult ca sa imi plateasca mie asigurarea, sa munceasca si mai mult ca sa ii imbogateasca pe arabi, sa munceasca si mai mult ca sa isi imbogateasca proprii profitori ! Ce imi pasa mie ca aia sunt dobitoci ? Las' sa fie, bravo lor ! Sa le dea DUMNEZEU putere de munca si "multe succesuri" . In lumea oamenilor, insa... ar fi cazul sa muncim mai bine si sa castigam mai corect ! Altfel, sa traiasca OBAMA si cei ce l-au votat !

SI CHIT SE PLATESTE TAXE PT MASINI CU PESTE 1600 CM SAU CELDE 5000 DE CM,,,,

CE ZIARISTI DE C,*** SCRIU DOAR PE JUMATE,,,,,


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor