Ziare.com

Poti economisi timp platind impozitele online, dar doar cateva mii de bucuresteni fac asta

Duminica, 17 Noiembrie 2013, ora 17:50

   

Poti economisi timp platind impozitele online, dar doar cateva mii de bucuresteni fac asta
Doar cateva mii de bucuresteni au folosit in ultimele trei luni platforma ghiseul.ro pentru a plati online taxele si impozitele locale, desi primariile au promovat intens sistemele informatice (plata online, infochioscuri, plata prin POS), ca o alternativa la cozile de la ghiseele clasice.

Autoritatile locale sustin ca numarul persoanelor care au folosit aceasta metoda de plata creste de la an la an, dar ghiseul.ro pare sa fie departe de a imbunatati cu adevarat situatia pentru cele doua milioane de locuitori ai Capitalei. Puteti consulta mai jos o statistica a ultimelor trei luni, centralizata de Agerpres.


  • Sectorul 1

156 de bucuresteni au platit online

Cardul de masa Up Dejun iti aduce discounturi de pana la 50% la categorii precum: abonamente de servicii medicale Regina Maria, curierat DPD, card de carburant OMV Petrom, produse de birotica si papetarie Lecom, solutii de digitalizare, tracking GPS flota auto de la iTrack si altele. Obtine oferta AICI!

In sectorul 1 din Bucuresti, in perioada 1 august - 31 octombrie, un numar de 156 de contribuabili si-au achitat online taxele si impozitele, anunta Biroul de Presa al Primariei sectorului 1.

Oficialii Primariei sectorului 1 spun ca cetatenii nu platesc comision pentru tranzactiile efectuate online, acesta fiind suportat integral din bugetul autoritatii locale.

  • Sectorul 2:

605 plati online

In sectorul 2, in perioada 1 august - 31 octombrie, au fost efectuate 605 plati in valoare de 160.826 de lei, atat prin sistemul national de plata (SNEP), cat si prin sistemul propriu (ATLAS).

  • Sectorul 3:

1500 de conturi active

Numarul contribuabililor din sectorul 3 care pot plati taxele si impozitele locale online prin ghiseul.ro s-a dublat in trei luni, ajungand la peste 10.000 de persoane.

Peste 1.500 de persoane si-au activat deja contul de utilizator pe ghiseul.ro. Aproape trei sferturi dintre acestea au varsta cuprinsa intre 25 si 45 de ani.

In perioada 1 august - 31 octombrie, peste 10% dintre platile pe ghiseul.ro aferente Primariei sectorului 3 au fost realizate din afara Capitalei si peste 5% din strainatate.

  • Sectorul 4:

cateva sute de platitori

Directia de Impozite le ofera posibilitatea contribuabililor din sectorul 4 sa-si plateasca online impozitele si taxele locale atat prin intermediul site-ului propriu, www.dgitl4.ro, cat si cu ajutorul site-ului www.ghiseul.ro.

In intervalul 1 august - 31 octombrie, pe site-ul www.dgitl4.ro, numarul total de contribuabili care au efectuat plata impozitelor si taxelor locale (inclusiv amenzi) a fost 149, in timp ce pe site-ul www.ghiseul.ro - 175.

In perioada 1 aprilie - 31 iulie, pe site-ul institutiei www.dgitl4.ro, numarul de contribuabili care au efectuat plata impozitelor si taxelor locale (inclusiv amenzi) a fost de 423, in timp ce pe site-ul www.ghiseul.ro - 351.

Numarul cetatenilor care in intervalul 1 ianuarie - 31 octombrie au efectuat plata impozitelor si taxelor locale pe site-ul institutiei www.dgitl4.ro se ridica la 5.219.

  • Sectorul 5:

1.428 de persoane de platitori online

Primaria sectorului 5 a anuntat ca 1.428 de persoane si-au platit online taxele si impozitele in perioada 1 august - 31 octombrie.

  • Sectorul 6:

cateva sute de platitori online

In perioada 1 august - 31 octombrie, 187 de persoane au achitat impozitele si taxele locale prin ghiseul.ro, 341 de cetateni au achitat prin infochioscuri si 3.086 de persoane au platit prin POS.

In perioada similara a anului 2012, prin cele trei sisteme de plata impozitele si taxele locale au fost achitate astfel: prin ghiseul.ro - 68 de persoane, prin infochioscuri - 197 de cetateni, iar prin POS - 2.412 de persoane.

Pentru perioada 1 aprilie - 31 iulie 2013, situatia incasarilor impozitelor si taxelor locale prin mijloacele electronice de plata este diferita. Astfel, prin ghiseul.ro au platit 239 de persoane, prin infochioscuri - 522, iar prin POS - 4.652.

Perioada in care au fost facute cele mai multe plati atat online, cat si direct la ghisee a fost cea din primele luni ale anului, respectiv intre 1 ianuarie si 31 martie 2013, cand s-a acordat bonificatia de 10% pentru plata integrala a impozitelor si taxelor locale.

Astfel, prin ghiseul.ro au platit 2.073 de persoane, prin infochioscuri 4.666 de cetateni, iar prin POS 20.753 de persoane.

Cat timp salvezi cu plata online

Statisticile arata ca utilizatorii platformei ghiseul.ro stau in medie aproximativ patru minute inregistrati in sistem, timp in care afla informatii detaliate privind obligatiile de plata pe care pot sa le achite direct pe internet cu cardul.

Platforma www.ghiseul.ro ofera posibilitatea de a plati online cu cardul partial sau total taxele si impozitele locale, precum si amenzile existente, iar dovada platii se primeste pe email in doar doua minute de la plata efectiva.

Contribuabililor care intra pe www.ghiseul.ro le sunt atribuite user si parola, cu care se pot autentifica in vederea efectuarii platilor pe site-ul www.ghiseul.ro.

Plicurile care contin numele de utilizator si parola se pot ridica personal de la sediile de sector, iar portalul are si un sistem de recuperare a parolei.

Exista si alte modalitati de plata puse la dispozitie de primarii: prin internet banking, cu numerar, cu cardul, prin ordin de plata sau prin mandat postal.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3267 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor