Ai vandut masina si inca primesti amenzi pentru ea? Iata ce trebuie sa faci

Vineri, 06 Februarie 2015, ora 10:32
11080 citiri
Ai vandut masina si inca primesti amenzi pentru ea? Iata ce trebuie sa faci
Foto: Curs de guvernare

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania i-a anuntat joi pe cei care au vandut o masina, dar continua sa primeasca in continuare amenzi pentru neachitarea rovinietei ca trebuie sa notifice, in baza unui dosar, aceasta situatie la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor pentru corectarea situatiei.

Potrivit CNADNR, notificarea trebuie insotita de un dosar cu actele doveditoare vanzarii.

Procedura descrisa de CNADNR este o demonstratie a faptului ca modificarile operate in baza de date a fiscului nu sunt interconectate cu cele a MAI, fapt care mai genereaza o situatie aberanta: plata multipla a aceleiasi amenzi de circulatie.

Aceeasi procedura recomandata de CNADNR pune sub semnul intrebarii calitatea legislatiei in vigoare cu privire la instrainarea unui autovehicul, care obliga fostul proprietar la radiere fiscala, nu si la radierea din circulatie.

Acest ultim aspect cade in sarcina cumparatorului (nu a autoritatii statului care a emis certificatul de inmatriculare), care poate fi sanctionat doar cu amenda daca nu respecta termenul de 30 de zile dupa vanzare in care sa schimbe talonul autovehiculului.

Citeste mai multe despre La ce folosesc zecile de milioane de euro pe informatizare / CNADNR le cere celor care si-au vandut masina sa faca notificari suplimentare, pentru a nu primi amenzi in contul cumparatorilor pe Curs de guvernare

#amenda rovinieta masina vanduta, #amenzi circulatie CNADNR , #rovinieta