Vom plati taxa de autostrada in Germania: 2,5 euro pentru 10 zile - Surse

Joi, 01 Decembrie 2016, ora 19:21
11304 citiri
Vom plati taxa de autostrada in Germania: 2,5 euro pentru 10 zile - Surse
Foto: Ziare.com Arhiva

Guvernul de la Berlin a ajuns la un acord cu reprezentantii Comisiei Europene pentru introducerea vignetei pentru autoturisme pe autostrazile germane, afirma surse citate de presa germana.

In septembrie, Comisia Europeana sesizase Curtea de Justitie a Uniunii Europene (CJUE) in legatura cu planul Germaniei de a introduce taxe pe autostrazi, argumentand ca sistemul este discriminatoriu, dat fiind ca cetatenii germani, spre deosebire de alti europeni, ar fi beneficiat de compensarea platii vignetei.

Comisia Europeana si Germania au ajuns la un compromis, taxa de autostrada urmand sa fie introdusa pentru toate autoturismele. Conform publicatiilor Frankfurter Allgemeine Zeitung si Die Welt, pretul vignetei germane va fi de 2,5 euro pe zece zile, in loc de cinci euro, cat prevedea proiectul initial german. Taxele platite de cetatenii germani ar urma sa fie compensate printr-un sistem de impozitare care va avantaja vehiculele ecologice.

In momentul de fata, pentru tranzitarea autostrazilor germane nu se achita nicio taxa. Insa, anul trecut, Parlamentul german a aprobat un proiect care prevede introducerea unei vignete pentru tranzitul autostrazilor cu autoturisme.

Conform planului, soferii germani ar urma sa recupereze cuantumul vignetei prin diminuarea impozitului anual. Sistemul ar fi trebuit aplicat la inceputul anului 2016, dar s-a amanat dupa ce Bruxellesul a argumentat ca ar fi discriminatoriu fata de europenii din alte tari care ar circula pe autostrazi germane, deoarece nu ar putea recupera banii.

Conform planului initial, Berlinul ar fi urmat sa taxeze soferii cu 130 de euro pentru folosirea tot anul a autostrazilor germane. Proprietarii masinilor inmatriculate in Germania ar fi recuperat aceasta suma prin reducerea impozitului auto. Insa acest plan fusese contestat de Comisia Europeana la Curtea de Justitie a Uniunii Europene, pe motive de discriminare.

Apple și Meta colaborează pentru dezvoltarea inteligenței artificiale pe iPhone-uri
Apple și Meta colaborează pentru dezvoltarea inteligenței artificiale pe iPhone-uri
Conform unui raport recent al Wall Street Journal, Apple intenționează să își îmbunătățească noile funcționalități de Inteligență Artificială (AI) utilizând modele dezvoltate de...
Google dezvoltă boți AI bazați pe celebrități și influenceri
Google dezvoltă boți AI bazați pe celebrități și influenceri
Google dezvoltă noi chatboturi AI bazate pe celebrități și influenceri de pe YouTube, conform unui raport recent al The Information. Totuși, aceasta nu este o idee revoluționară, deoarece...
#taxa autostrada Germania, #plata vigneta Germania , #rovinieta
  1. Apple și Meta colaborează pentru dezvoltarea inteligenței artificiale pe iPhone-uri
  2. Google dezvoltă boți AI bazați pe celebrități și influenceri
  3. Americanii nu-i mai agreează deloc pe ruși și interzic un antivirus important dezvoltat în regiune
  4. One UI 7 vine cu încă o funcție de securitate pe telefoanele Samsung
  5. Dezvăluire surprinzătoare: 57% dintre angajații britanici se bazează pe inteligența artificială pentru a face față volumului de muncă
  6. Logitech lansează Keys-To-Go 2, o tastatură wireless ultra-portabilă. Prețul pentru care o puteți obține
  7. Românii, exasperați de sistemul de reciclare. "Tot proiectul e doar o scumpire de 50 bani. Te plimbi din magazin în magazin până găsești unul funcțional…"
  8. Netflix vrea să le ofere utilizatorilor un abonament gratuit. Cum va funcționa
  9. Cum se poate reseta Google Wallet pe un dispozitiv Android. Tutorial rapid, fără dureri de cap
  10. LeTV revine pe piață cu noul model 4G: L10. Ce știe să facă smartphone-ul