Cu cat vor fi impozitate veniturile din pariuri

Marti, 10 Decembrie 2013, ora 19:41
4610 citiri
Cu cat vor fi impozitate veniturile din pariuri

Veniturile realizate de un jucator la pariurile in cota fixa vor fi impozitate cu 2%, potrivit presedintelui Oficiului National pentru Jocuri de Noroc (ONJN), Cristinela Odeta Nestor.

Noul impozit va inlocui sistemul actual care presupune retinerea unui impozit de 25% pentru sumele ce depasesc 600 de lei, intr-o singura zi, pe jucator, la acelasi organizator de pariuri.

Presedintele ONJN a declarat marti intr-o conferinta de presa, ca anul trecut statul a incasat 34 de milioane lei din aplicarea impozitului de 25% pe veniturile jucatorilor la loto, bingo si pariuri, in timp ce din impozitul pe veniturile obtinute in cazinouri sau la sloturi (pacanele) nu s-a incasat nimic.

Autoritatile sustin ca impozitul, in forma actuala, nu era aplicabil, pentru ca in cazinouri si la 'pacanele' nu poate fi evidentiat castigul din acel sistem de joc (diferenta intre castiguri si sumele jucate).

Acest 'argument' al presedintelui ONJN poate fi valabil insa si pentru pariuri, bingo sau loterie, unde, teoretic, sumele jucate pe biletele necastigatoare pot fi mai mari decat veniturile din biletele castigatoare, dar in acest caz statul nu a avut nicio problema sa taxeze jucatorii.

Saptamana viitoare, in sedinta de Guvern ar putea intra doua acte normative - modificarea Codului Fiscal si modificarea Legii jocurilor de noroc, iar impozitele pe anumite jocuri de noroc vor fi reasezate.

Prin ordonanta de urgenta pentru modificarea Legii jocurilor de noroc se prevede ca nu vor mai fi impozitate cu 25% veniturile obtinute de persoane fizice din jocuri de noroc tip slot-machine, videoloterie, pariuri in cota fixa, jocuri de noroc online, jocuri caracteristice cazinourilor si cluburilor de poker, in timp ce impozitul de 25% pe castig va ramane in vigoare pentru Loterie si jocuri Bingo.

Autoritatile estimeaza ca reasezarea impozitelor in acest domeniu va avea un impact bugetar pozitiv de 34 de milioane de lei.

Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
#impozit venituri pariuri, #impozitare castig pariuri , #stiri taxe