Ziare.com

Firmele se feresc de PFA din cauza Codului Fiscal

Luni, 16 August 2010, ora 08:32

   

Firmele se feresc de PFA din cauza Codului Fiscal
Firmele sunt reticente sa mai incheie contracte cu persoane fizice autorizate (PFA) din cauza legislatiei interpretabile care expune ambele parti la riscuri in cazul unor controale fiscale.

Desi este mai avantajoasa, taxarea PFA este inca inaplicabila, in conditiile in care lamuririle autoritatilor intarzie nejustificat, relateaza revista Capital.

In ciuda faptului ca suma datorata statului de PFA ramane mai mica decat in cazul salariilor, dupa cum reiese din simularile consultantilor fiscali, raman foarte multe dubii privind atat baza de impunere care schimba cuantumul taxelor datorate, cat si incadrarea activitatilor in randul celor independente sau dependente, adica asimilate salariilor ca mod de taxare.

Toate aceste necunoscute fac inca greu de calculat exact cat se plateste in fiecare situatie - PFA in sistem real, venituri cu caracter ocazional sau repetitiv - si conduc la o foarte mare reticenta a companiilor de a mai incheia contracte cu persoane fizice.

Vrei sa reduci costurile afacerii cu pana la 50%? Am negociat pentru tine discounturi speciale la produsele si serviciile de care ai nevoie pentru afacerea ta. Obtine oferta AICI!

Consultantii fiscali, companiile si persoanele fizice afectate de noile prevederi asteapta clarificari pentru ca normele aveau tocmai rolul de a explica aplicarea ordonantei de modificare a Codului Fiscal.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 4162 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

si Basescu,..

zicea sa va mai luati un loc de munca,....

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor