Gata cu drumurile: Putem plati de acasa taxele pentru pasapoarte, permise auto si numere de inmatriculare

Marti, 05 Iulie 2016, ora 20:05
67475 citiri
Gata cu drumurile: Putem plati de acasa taxele pentru pasapoarte, permise auto si numere de inmatriculare
Foto: Ziare.com

De acum, taxele pentru eliberarea pasapoartelor, permiselor de conducere sau placutelor cu numere de inmatriculare pot fi achitate prin internet banking, virament bancar, mandat postal sau in numerar.

Potrivit unui comunicat al MAI, plata in numerar a acestor servicii nu se mai face prin casieriile CEC Bank. Masura face parte din pachetul de debirocratizare lansate de Guvern.

Astfel, de acum, plata se poate face online in sistem internet banking, dar si de la orice banca unde aveti deschis un cont bancar, prin virament catre contul unic deschis de fiecare institutie a prefectului. Numarul contului va fi afisat pe site-ul fiecarei institutii a prefectului.

Plata in numerar se poate face la casieriile unitatilor Trezoreriei Statului, casieriile institutiilor prefectului (pentru pasapoarte), la ghiseele serviciilor regim permise de conducere si inmatriculare a vehiculelor (pentru documentele emise de acestea) din cadrul institutiilor prefectului si prin mandat postal.

In Bucuresti, la punctul de lucru din Soseaua Pipera nr. 49, va fi deschisa o casierie a Trezoreriei Statului pentru incasarea taxei pentru pasapoarte.

Pentru eliberarea pasapoartelor, in locul celor doua sau trei plati care se faceau, se va face o singura plata care va cumula contravaloarea pasaportului, taxa pentru serviciul public prestat si, dupa caz, tariful suplimentar, valoarea ramanand aceeasi.

Actele necesare si termenele de eliberare ale documentelor emise de MAI, raman neschimbate.

Atat in cazul pasapoartelor temporare, cat si a pasapoartelor electronice, in situatia in care plata taxei de pasaport s-a efectuat prin mijloace de plata online, la momentul depunerii cererii, solicitantul trebuie sa prezinte extrasul de cont doveditor, certificat de banca. Cand plata se efectueaza prin mandat postal este necesara prezentarea ca document doveditor al platii factura aferenta emisa de oficiul postal.

Cetatenii pot depune cereri pentru eliberarea pasapoartelor electronice precum si pentru pasapoartele temporare la orice serviciu public comunitar, indiferent de locul de domiciliul.

Pasaportul electronic poate fi ridicat de la orice serviciu public comunitar pentru eliberarea si evidenta pasapoartelor, nu doar acela de unde s-a depus cererea, cu conditia ca cetateanul sa fi optat pentru acest lucru la momentul depunerii cererii. De asemenea, la solicitare, pasapoartele electronice se pot livra, prin curier, la adresa de domiciliu sau la resedinta, in schimbul unei taxe suplimentare care se plateste la momentul primirii documentului.

OUG 41/2016, adoptata de Guvern pe 28 iunie, cuprinde mai multe masuri pentru debirocratizare, inclusiv eliminarea solicitarii copiilor legalizate sau a cazierului judiciar de la cetateni.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#debirocratizare pasaport permis taxe , #stiri taxe