Hollande nu renunta: Taxa pe bogatie, suportata de angajatorii care dau salarii mari

Duminica, 26 Mai 2013, ora 23:17

   

Hollande nu renunta: Taxa pe bogatie, suportata de angajatorii care dau salarii mari
Guvernul socialist al presedintelui francez Francois Hollande a decis sa renunte la intentia de a taxa cu 75% cetatenii care castiga milioane de euro, insa va aplica suprataxa companiilor care platesc astfel de salarii.

Ministrul francez de Finante, Pierre Moscivici, a declarat ca guvernul socialist vrea sa sprijine mediul de afaceri si crearea de noi locuri de munca.

"Dupa cateva luni de dialog am decis sa ma concentrez asupra actiunii noastre legislative cu privire la taxa de 75% pentru salariile mai mari de 1 milion de euro, care va fi platita de angajator", a spus Daily Mail

Masura ar urma sa fie aplicata in 2014 si 2015.

Propunerea initiala a guvernului francez socialist viza impozitarea cu 75% a veniturilor persoanelor care castiga mai mult de un million de euro intr-un an, insa a fost respinsa de Consiliul Constitutional.

Oamenii de afaceri au criticat dur intentia guvernantilor de la Paris de a suprataxa bogatia, unul dintre momentele de referinta ale protestelor impotriva masurilor initiate de Hollande fiind plecarea din Franta a actorului Gerard Depardieu.
Citeste mai multe despre
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2114 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
RETARDER
rank 5
Ia sa vedem cine e ministrul francez de finante
Pierre Moscovici - Born in Paris, he is the son of the influential Romanian-Jewish social psychologist Serge Moscovici and of the psychoanalyst Marie Bromberg-Moscovici.[1]

Intrebari? Cine a adus comunismul in Romania? a?
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor