Romania solicita prelungirea taxarii inverse la cereale

Marti, 23 Octombrie 2012, ora 16:29
1752 citiri
Romania solicita prelungirea taxarii inverse la cereale
Foto:recolta.eu

Ministerul Finantelor Publice a facut demersurile necesare pentru prelungirea taxarii inverse la cereale pe o perioada cel putin egala cu perioada de taxare inversa aprobata pentru Ungaria si Bulgaria, tocmai pentru a asigura o echilibrare in comertul din zona, a declarat, marti, Doru Dudas, director general al Directiei Generale Legislatie de Cod Fiscal in MFP.

Un lucru foarte important pentru Romania, a spus acesta, este faptul ca se afla in curs de finalizare o modificare a directivei europene privind taxarea inversa care va permite, pe de o parte, largirea listei existente cu bunuri pentru care taxarea inversa poate fi adoptata de tarile membre fara derogare, iar pe de alta parte aplicarea acestei proceduri in regim de urgenta in cazuri de evaziune fiscala flagrante.

"As vrea sa va spun ca - un lucru important pentru Romania - este in curs de finalizare, probabil la inceputul anului viitor, o modificare a directivei europene in acest sens, care are doua componente importante pentru noi. Si anume, se discuta largirea anexei existente la directiva cu bunuri pentru care taxarea inversa sa poata fi adoptata de tarile membre fara o derogare.

Dupa cum stiti, procedura de obtinere a derogarii este de durata - de 6, 8, 9, 10 luni - prin extinderea acestei liste unde noi am solicitat tocmai includerea pe aceasta lista permanenta si a cerealelor, deci sa avem posibilitatea sa o adoptam fara derogare si fara scurgerea unui timp. O alta componenta a acestei modificari a directivei se refera tot la taxarea inversa si mai exact la o procedura de urgenta de aplicare a taxarii inverse sau de acordare a dreptului de a aplica taxarea inversa in cazuri de evaziune fiscala flagranta constatate, care nu pot fi stapanite intr-o tara membra la un moment dat.

Si in acest sens termenii sunt extrem de stransi in care Uniunea Europeana acorda acest drept de taxare inversa pe o perioada delimitata pe segmente de economie unde evaziunea fiscala nu poate fi controlata la un moment dat", a precizat Doru Dudas, la o conferinta privind industria berii si agricultura.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#taxare inversa cereale Romania , #stiri taxe