Tax & Finance Forum Bucuresti: expertii romani analizeaza modificarile si tendintele in domeniul fiscal

Comunicat de presa
Marti, 31 Octombrie 2017, ora 16:37
10467 citiri
Tax & Finance Forum Bucuresti: expertii romani analizeaza modificarile si tendintele in domeniul fiscal

BusinessMark anunta lansarea unei noi editii "Tax & Finance Forum", eveniment ce va avea loc pe 10 noiembrie la Hotel Raddison Blu, Bucuresti. Expertii din cele mai mari companii de consultanta din Romania vor aborda aspecte fiscale de actualitate si vor dezbate tendintele la nivel international, modificarile legislative din Codul Fiscal si Normele de Procedura Fiscala si noi reglementari contabile.

Editia de la Bucuresti va include o conferinta si seminarii de cate doua ore ce vor acoperi cele mai de interes subiecte de fiscalitate pentru mediul de afaceri.

Tematica acestei editii cuprinde aspecte ce tin de: tendinte in fiscalitatea la nivel mondial si european, noua abordare OECD a taxarii internationale, armonizarea legislatiei romanesti, noutati in sfera impozitului pe profit, impactul modificarilor fiscale la nivelul angajatorului si al angajatului, TVA - noutati, split-TVA, deducere, ajustari, rambursare, interpretari legislative, abordarea ECJ, exemple practice, preturile de transfer, modalitati de avaluarea a gradului de pregatire a departamentelor fiscale pentru a raspunde solicitarilor business-ului, trenduri in controalele fiscale efectuate de autoritati, vamuirea centralizata- metoda de eficientizare a costurilor, mobilitatea internationala a angajatilor - provocari fiscale.

"Ne continuam misiunea inceputa in primavara acestui an, aceea de a ramane conectati la schimbarile si tendintele fiscale nationale si internationale si de a le transmite prin intermediul unui forum care faciliteaza invatarea la cel mai inalt nivel. In contextul unui final de an cu multe modificari legislative, ne face placere sa organizam o noua editie Tax & Finance Forum si sa descifram, alaturi de reprezentantii din cele mai mari companii de consultanta, noutatile fiscale cu impact asupra mediului de business", a declarat Daniel Dragan, Managing Partner, BusinessMark.

Participantii au ocazia sa interactioneze cu urmatorii speakeri:

  • MIRUNA ENACHE, Tax Partner, EY Romania
  • FLORENTINA SUSNEA, Managing Partner, PKF Finconta
  • MARIANA BARBU, Director, Consultanta Fiscala, PwC Romania
  • CRISTINA MOGOS, Senior Manager, PwC Romania
  • ALEXANDRU COMANESCU, Senior Manager, Deloitte Romania
  • LUISIANA DOBRINESCU, Partener, Dobrinescu Dobrev SCA
  • CRISTINA SPIRESCU, Tax Associate Manager, KPMG Romania
  • MIHAI PETRE, Senior Manager, Customs & Global Trade, Deloitte Romania

Discutiile din cadrul conferintei vor fi completate de cele trei seminarii.

Primul seminar are ca tema Combaterea evaziunii fiscale. De la deziderat la realitate si va fi sustinut de EY Romania.

FLORINA PARING, Tax Senior Manager, EY Romania si CATALINA MARCU, Tax Consultant, EY Romania vor discuta despre:

  • Lupta impotriva evaziunii fiscale - context european
  • Lupta impotriva evaziunii fiscale - masuri nationale
  • Plata defalcata a TVA - cum se va aplica practic?
  • Controalele fiscale - tendinte si dificultati
  • Jurisprudenta CJUE - sursa de argumente in cadrul inspectiilor fiscale

Cel de-al doilea seminar este sustinut de Mazars Romania.

In acest sens, LIVIU GHEORGHIU, Senior Manager Tax Advisory, Mazars va discuta despre Analiza preturilor de transfer si obligatiile contribuabililor: obligatiile contribuabililor pentru documentarea preturilor de transfer; Acordul de pret in avans; Practica controalelor privind preturile de transfer si tranzactiile cu risc, CATALINA CALINESCU, Senior Manager HR & Payroll Services, Mazars despre Modificarile aduse Codului muncii in 2017 si GEORGEL GHEORGHE, Senior Manager Audit & Financial Advisory Services, Mazars despre Regulamentul General de Protectie a Datelor: Cine este vizat?

In cadrul celui de-al treilea workshop, specialistii Dobrinescu Dobrev SCA vor aborda Cele mai frecvente greseli fiscale identificate in inspectie fiscala; strategii de procedura in inspectia si in contenciosul fiscal.

LUISIANA DOBRINESCU, Partener, Dobrinescu Dobrev SCA va discuta despre problemele de natura fiscala: impozit pe venit si contributii sociale, scutirea de impozit pentru profesionistii din domeniul IT, probleme de deductibilitate a TVA, mituri de interpretare a inspectiei fiscale, desfiintate de practica judiciara, argumente generice ce trebuie avute in vedere in cadrul discutiei finale cu contribuabilul, evolutii jurisprudentiale legate de deductibilitatea cheltuielilor, documentarea contestatiei si pregatirea dosarului pentru o eventuala expertiza judiciara, modalitati de evitare a executarii silite, raspunderea solidara a asociatilor/administratorilor pentru neachitarea obligatiilor fiscale scadente.

Conferinta se adreseaza urmatorului tip de public: directori financiari, generali, economici, contabili, auditori, experti fiscali, analisti financiari, consultanti fiscali si controlleri financiari.

Inscrierea la eveniment se va face prin completarea formularului de inregistrare, disponibil pe site-ul BusinessMark si trimiterea acestuia la office@business-mark.ro.

Evenimentul "Tax & Finance Forum" este organizat de BusinessMark alaturi de: EY Romania, PwC Romania, FINEXPERT, Mazars Romania, PKF Finconta, Dobrinescu Dobrev SCA, Camera Consultantilor Fiscali din Romania, Deloitte Romania, Camera de Comert Bilaterala Bulgaria - Romania si Plantam fapte bune in Romania.

Partenerii media ai conferintei sunt: AGERPRES, NewMoney, Business24, Ziare.com, Financiarul.ro, Financial Market, Curierul National, MoneyBuzz, Property Buzz, PortalManagement, Startups.ro, Gazetadestiri, Roportal, Administratie.ro, Rbeconnect, PRBox, Saptamana Financiara, FinZoom.ro, Manager Express, Jurnalul de Afaceri, Vox Capital, Chalbert, Debizz, Bucuresteni.ro, Calendar Evenimente, MediaRabbit, MLM News, Business Cover, Energynomics, Revista Valoarea, Global Manager, Transilvania Business, Roportal.

Despre BusinessMark

BusinessMark este o companie ce ofera servicii integrate de B2B si pune la dispozitia clientilor sai modele de dezvoltare complexe cu scopul de a-i conecta in mod direct cu mediul de afaceri si de a crea oportunitati de parteneriat strategic.

Atat prin organizarea de evenimente business, cat si prin serviciile de B2B Public Relations, BusinessMark isi propune sa vina in intampinarea partenerilor sai cu strategii de comunicare si promovare centrate pe business matchmaking si crearea de oportunitati de dezvoltare.

Vești bune pentru utilizatorii iOS! Apple vrea să introducă două opțiuni noi de culoare pentru seria iPhone 16
Vești bune pentru utilizatorii iOS! Apple vrea să introducă două opțiuni noi de culoare pentru seria iPhone 16
Apple se pregătește să aducă pe piață modelele iPhone 16 Pro și iPhone 16 Pro Max în două noi opțiuni de culoare: Desert Titanium și Titanium Grey, potrivit ultimelor informații...
Avocat celebru, speriat de introducerea banilor care expiră, pe model chinezesc: „Am zis că nu se poate, dar se va întâmpla din 2030"
Avocat celebru, speriat de introducerea banilor care expiră, pe model chinezesc: „Am zis că nu se poate, dar se va întâmpla din 2030"
Sergiu Vasilescu, unul dintre cei mai cunoscuți avocați din România, specializați în fiscalitate, respectiv în crypto, avertizează cu privire la pericolul iminent cu care se vor confrunta...
#Tax Finance Forum Bucure ti , #stiri taxe