Ziare.com

3 din 4 firme inchise in 2009 nu aveau activitate

Marti, 22 Decembrie 2009, ora 19:33

   

3 din 4 firme inchise in 2009 nu aveau activitate
Peste 72% din cele 128.046 firme care au fost inchise in primele noua luni ale lui 2009 nu aveau activitate, iar 10% aveau o cifra de afaceri de sub 100 de euro.

"Consideram ca principalele cauze care au dus la oprirea activitatii acestor firme au fost renuntarea la societatile comerciale nefunctionale, restrangerea activitatii din motive de criza economica sau mutarea activitatii altundeva", spune Sorin Blejnar, presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), citat de Gandul.

Impozitul forfetar a adus 0,12% din PIB la buget

Pe de alta parte, in primele doua trimestre de plata aferente aplicarii impozitului minim, respectiv activitatea din trimestrul doi si trei ale anului 2009, s-au incasat venituri totale din impozitul minim in valoare de 592,82 milioane de lei, suma care reprezinta 0,12% din Produsul Intern Brut (PIB).

Vrei sa reduci costurile afacerii cu pana la 50%? Am negociat pentru tine discounturi speciale la produsele si serviciile de care ai nevoie pentru afacerea ta. Obtine oferta AICI!

Astfel, societatile au de platit un impozit forfetar de cel putin 500 de euro (2.200 de lei), in cazul in care au venituri totale de pana in 52.000 de lei, si maximum 10.000 de euro (43.000 de lei) daca incaseaza peste 126 milioane de lei.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1158 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Absolut gresit !

Cine a infiintat o firma in Romania stie cat de grei sunt primii ani pana ajungi ca societatea sa aiba profit. Aceasta inseamna de la minim 2 ani in sus, prin sustinerea capitalului acesteia din buzunarul propriu. Ca atare, pentru aceste societati comerciale impozitul forfetar e absolut mortal, ducand rapid la suspendarea activitatii acestora. Ceea ce nu se intampla in cazul camarilei aflate la putere, care mai intai cunosc potentialul si apoi isi deschid firmele pentru a primi contractele pe care tot ei si le atribuie. Acest lucru nu se numeste economie liber concurentiala ci clientela politica. Acesta este pe scurt impozitul forfetar...

 

aveti dreptate...

dar gata ,funia este in jurul gatului.ori deschid potile legislatiei celor care vor sa faca ce ori in toamna se pune mana pe ciumege.foamea te scoate in strada. acum sunt condamnati,daca pana acum aveau de ales cui si pe cine ajuta de data asta ...nu prea mai au incotro fmi nu da bani la prosti, ca nu/i mai vede indarat.fara recesiunea asta nici nu stiam ca de fapt noi mergeam singuri prin padure pe banii altora


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor