Ziare.com

Amanarea taxei auto ieftineste masinile second hand

Marti, 24 Ianuarie 2012, ora 20:00

   

Amanarea taxei auto ieftineste masinile second hand
Amanarea taxei auto va duce la o crestere a ofertei, deoarece detinatorii de autovehicule se vor grabi sa vanda in decursul anului 2012 masinile greu vandabile in conditiile noii taxe auto, ceea ce va duce implicit la scaderea preturilor.

"Amanarea deciziei va conduce la o crestere a ofertei datorita faptului ca detinatorii de autovehicule second hand afectati de noua taxa se vor grabi sa vanda in decursul anului 2012 autovehiculele care au devenit greu vandabile in conditiile noii taxe auto. Cresterea ofertei va duce implicit la o scadere a pretului pentru masinile care se supun conditiilor noii taxe auto", a explicat Bogdan Axinia, directorul general al auto.ro

Inca din luna decembrie 2011, pe fondul calculelor rezultate din noua taxa auto ce urma sa intre in vigoare, a existat o crestere considerabila a numarului de reinmatriculari pentru autovehiculele second hand, inregistrandu-se un record istoric de 51.013 tranzactii, potrivit sursei citate.

Astfel, suspendarea noii taxe auto presupune ca toti cei care cumpara o masina inmatriculata inainte de 2007 sa nu mai achite taxa, in timp ce pentru toate masinile nou inmatriculate taxa se va achita in continuare.

Vrei sa reduci costurile afacerii cu pana la 50%? Am negociat pentru tine discounturi speciale la produsele si serviciile de care ai nevoie pentru afacerea ta. Obtine oferta AICI!

Cei care au achitat deja taxa pentru masinile inmatriculate dupa 2007 si care constata o diferenta intre valoarea taxei conform noii legi si cuantumul achitat pe vechea lege pot solicita diferenta de bani.

Sursa: rNews

Articol citit de 3214 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Succes!

Voi conduce masina mea veche pana crapa si nu le voi da satisfactia de a lua o masina noua. Cum am intalnit modelul asta si cu 650.000 km, mai are zile multe. Sper sa ganedeasca mai multi ca mine si sa vada domnii ca taxa mai mult rau a facut dpdv al vanzarilor de masini noi, si s-o scoata de tot nu s-o amane ca 1abag11.

 

Borbely un parșiv al mafiei puterii !!!

In locul lui Baconschi eu l-aș fi demis pe panarama asta de lingău care se mai numește și ministrul mediului,sau Borbely cel "Ungurean",fără de neam.Oricum amanarea sper să se transforme in anularea definitivă și irevocabile al acestei legi nenorocite impotriva poporului sărac plătitor de taxe și impozite guvernului Boc.Sper că venirea unui nou ministru al mediului să anuleze aberația asta de lege privind taxa auto pentru mașinile inscrise inainte de ian. 2007,și să reformuleze eventual după vechimea de fabricație a mașinii și să se pornească de la un minim de 15 ani vechime pentru această taxă de poluare,pentru că mașinile mai vechi de 15 ani nu pot avea o valoare de piață cu mult peste valoarea predării la programul rabla,asta in cazul in care omul nu vrea să mai circule cu mașina și vrea să o predea,și să-și cumpere altceva eventual.Astfel gandesc eu un umil om din popor acest tip de taxă de poluare auto,astfel an de an mașinile care implinesc 15 ani să intre sub incidența acestei legi,dacă tot nu se vrea anulată pentru totdeauna de către "bravii" noștri aleși,care dormitează in parlamentul Romaniei.

 

Taxa de mediu in Carburant

De ce sa platesc taxe daca am o masina de 20 de ani in garaj cu care fac 5 km pe saptamana duminica la piata? Cat poluez eu? Taxa in combustibil introdusa si daca vei consuma mult , vei polua mult = vei plati mai mult.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor