Ziare.com

Banii incasati pe taxa auto prin Ordonanta din 2008 nu vor fi returnati

Luni, 18 Aprilie 2011, ora 17:07

   

Banii incasati pe taxa auto prin Ordonanta din 2008 nu vor fi returnati
Banii colectati pentru taxa auto pe baza Ordonantei din 2008 nu vor fi returnati, a declarat, luni, Laszlo Borbely, ministrul Mediului si Padurilor.

"(...) Vreau sa va anunt ca nu renunt la ea (taxa de prima inmatriculare, n.r). Speta (hotararea Curtii Europene de Justitie din 7 aprilie 2011, n.r.) se refera la ordonanta veche din 2008. Noi am finalizat ordonanta din decembrie impreuna cu Comisia Europeana. In doua saptamani vom vedea daca e nevoie sa modificam ordonanta sau nu. Sunt procese pe rol. Acolo unde sunt procese se deruleaza mai departe. Nu se vor returna banii. Cine nu e multumit, poate sa mearga si sa dea in judecata statul. Eu cred ca aceasta taxa este legala si vom merge mai departe pentru ca poluatorul trebuie sa plateasca", a afirmat Borbely.

Curtea de Justitie a Uniunii Europene (CEJ) a anuntat, in data de 7 aprilie a.c, intr-un comunicat de presa, ca taxa pe poluare instituita prin reglementarea romana si care se aplica vehiculelor cu ocazia primei lor inmatriculari in acest stat membru este contrara dreptului Uniunii Europene.

Taxa auto s-ar putea modifica

Comunicatul de presa se refera la hotararea CEJ in cauza C-402/09 Tatu/Statul roman prin Ministerul Finantelor si Economiei si altii, cauza referindu-se la o situatie din anul 2008.

Curtea apreciaza ca dreptul Uniunii Europene se opune ca un stat membru sa instituie o taxa pe poluare aplicata autovehiculelor cu ocazia primei lor inmatriculari in acest stat membru, daca regimul acestei masuri fiscale este astfel stabilit incat descurajeaza punerea in circulatie, in statul membru mentionat, a unor vehicule de ocazie cumparate in alte state membre, fara insa a descuraja cumpararea unor vehicule de ocazie avand aceeasi vechime si aceeasi uzura de pe piata nationala.
Sursa: AGERPRES

Articol citit de 1622 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Acest ungur trebuie redus la tacere

Bineinteles ca el nu o scoate, sanctiunile le vom suporta noi..contribuabilii, ce are berbecul asta importat de pierdut ? Porci imputiti , impreuna cu Tariceanu, vitzelul sef !

 

interesant

constitutia nu scrie nmk despre taxe pt poluare, mai ales cand acea taxa nu are atasat nimic precum destinatia finala in urma incasarii lor. Si mai vine nemernicul asta de slujitor al strainilor sa ne spuna ca nu renunta. Fac pariu ca dupa ce-i prezinti ce "accidente" poate suferi se va razgandi.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor