Calculati cat veti avea de platit pentru timbrul de mediu

Joi, 24 Ianuarie 2013, ora 16:33

   

Calculati cat veti avea de platit pentru timbrul de mediu
Taxa auto, sub noua sa denumire de timbrul de mediu, va fi platita de toti proprietarii de autovehicule pentru transport de persoane cu pana la opt locuri, precum si pentru cele de transport de marfa, luandu-se in calcul nivelul de poluare si vechimea masinii.

In noul proiect pentru timbrul de mediu, Guvernul reduce cu pana la 90 la suta taxa aplicata masinilor vechi, respectiv cele dotate cu motorizare Euro 2, Euro 1 si non-euro, avand in vedere ca, pana acum, taxa pentru masinile de acest gen putea ajunge sa depaseasca valoarea masinii.

In schimb, proprietarii de masini cu motoare Euro 4 sau Euro 5 vor plati cu pana la 10 la suta mai mult decat in trecut.

Pentru a va calcula suma pe care trebuie s-o platiti pentru timbrul de mediu, conform noului proiect, aveti la dispozitie calculatorul realizat de 4tuning.

Taxa trebuie platita cu ocazia primei transcrieri a dreptului de proprietate, in Romania, in cazul autovehiculelor pentru care nu a fost achitata taxa speciala pentru autoturisme si autovehicule, conform Legii nr. 571/2003, sau taxa de poluare.

Cum arata noua taxa auto: Mai multi bani pentru Euro 4 si Euro 3, mai putini pentru restul

De asemenea, se va plati si de catre proprietarii care au castigat in instanta restituirea sau inmatricularea fara plata taxelor mentionate mai sus, se arata in proiectul publicat de guvern.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 6266 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
romanianwars
rank 1
si daca dam iar in judecata guvernul nelegitim?
ce se va intampla daca la primul proces va iesi la iveala ca de fapt e ilegala si asta? Eu as plati taxa numai daca mi se demonstreaza ca banii merg la reimpaduriri si nu sa subventionez achizitionarea unei masini noi de un handica.pat de roman cu voucherele alea?
helios
rank 1
ei de data asta vorbesti bine ca un om normal,,,,
tiam dat nota maxima,,,,,
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor