Cine plateste cele mai mari impozite din tara

Vineri, 12 Martie 2010, ora 08:35
2142 citiri
Cine plateste cele mai mari impozite din tara
Foto: Arhiva

Dupa ce primariile locale si consiliile judetene au fost abilitate sa majoreze impozitele pe case, terenuri si masini cu pana la 20%, in 2010 acestea difera in functie de zona, iar Oltenia si Banatul domina in topul impozitelor pe autoturismele marca Logan.

Majoritatea administratiilor locale au ales sa aplice maximul admis si foarte putine au pastrat nivelul din 2009 al impozitelor sau le-au crescut in proportii mai mici, informeaza Adevarul.

Vestea buna e ca cele mai multe primarii acorda bonusuri pentru plata acestor impozite pana la 31 martie sau accepta plata in doua rate a impozitelor mai mari de 50 de lei.

In urma acestor modificari, cei care detin o Dacia Logan care este inscrisa in Bacau sau Neamt vor plati un impozit de 144 de lei pe an, in timp ce la Gorj, Bucuresti, Prahova, Iasi sau Mures vor da doar 56 de lei.

In judetele Constanta si Ialomita, dar si in Bucuresti, se regasesc cele mai mari impozite pe terenurile intravilane - aproape un leu pe metrul patrat pe an. La polul opus, cu cele mai mici impozite din aceasta categorie, se regasesc unele judete din Transilvania (Alba, Bistrita-Nasaud,Mures, Satu Mare), unde terenurile din zonele centrale ale oraselor sunt taxate cu cel mult 0,65 lei.

Pentru terenurile de la periferia localitatii, majoritatea primariilor din tara pectep impozite de 0,15-0,2 lei pe metru patrat pe an.

Cele mai mici impozite platite pe cladiri se percep in judetele Galati, Buzau si Vrancea - aproximativ 1,6 lei/mp/an.

In jurul pragului de 2 lei/mp/an oscileaza majoritatea localitatilor, iar cele mai mari impozite pe case se regasesc in Mehedinti (2,9 lei/mp/an), Constanta (2,75 lei/mp/an), Brasov (2,4 lei/mp/an), Arad, Braila si Bucuresti (cate 2,3 lei/mp/an). Pentru locuintele sitiuate la periferie, majoritatea primariilor percep taxe cuprinse intre 1,3 si 1,5 lei/mp/an.

Pentru plata cu anticipatie a impozitelor pe cladiri, terenuri si masini pe tot anul, adica pana la data de 31 martie 2010, in Bucuresti si in marile orase ale tarii se acorda o bonificatie de pana la 7%.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

România, fruntașă pe piața europeană de prelucrare a țițeiului. Contribuția țării noastre la mult dorita independență a Europei de importurile rusești
România, fruntașă pe piața europeană de prelucrare a țițeiului. Contribuția țării noastre la mult dorita independență a Europei de importurile rusești
Cu toate că producția internă de petrol a României este în scădere, țara noastră pare să joace un rol-cheie pe piața europeană de prelucrare a țițeiului. Clasându-se între primii...
Samsung și Qualcomm vor să ducă viteza 5G la alt nivel. Despre ce tehnologie este vorba
Samsung și Qualcomm vor să ducă viteza 5G la alt nivel. Despre ce tehnologie este vorba
Samsung și Qualcomm au anunțat recent rezultatele promițătoare ale testelor efectuate cu tehnologia avansată de modulație 1024 QAM (Quadrature Amplitude Modulation), înregistrând o...
#harta plata impozite, #impozite mari teren extravilan , #taxa auto