Ziare.com

Craiova: Suprataxa pentru masinile inmatriculate in strainatate

Duminica, 03 Aprilie 2011, ora 16:23

   

Craiova: Suprataxa pentru masinile inmatriculate in strainatate
Soferii cu masini inmatriculate in strainatate care parcheaza pe domeniul public din Craiova vor plati o suprataxa fata de cei care au masini inmatriculate in Romania.

Astfel, potrivit deciziei Consiliului Local Craiova, cei care parcheaza pe domeniul public din localitate sunt obligati sa plateasca o taxa de parcare, pe care o achita odata cu impozitul pe masina.

Celor care au masini inmatriculate in strainatate li se va percepe, la alegere, o taxa de 40 de lei pe an, 15 lei pe luna sau 1 leu pe zi, in functie de perioada cat raman in Craiova.

La achitarea taxei de parcare, soferii ar trebui sa primeasca o vinieta, pe care s-o lipeasca pe parbriz, informeaza Gazeta de Sud. Agentii politiei locale vor verifica parcarile si ii vor sanctiona pe cei care nu au vinieta in geam cu o amenda cuprinsa intre 100 si 500 de lei.

Cardul de masa Up Dejun iti aduce discounturi de pana la 50% la categorii precum: abonamente de servicii medicale Regina Maria, curierat DPD, card de carburant OMV Petrom, produse de birotica si papetarie Lecom, solutii de digitalizare, tracking GPS flota auto de la iTrack si altele. Obtine oferta AICI!

Mii de craioveni, care totusi au fost de buna credinta si si-au achitat taxa de parcare pe 2011, s-au trezit ca de fapt, nu au primit si vinieta pe care ar fi rtrebuit sa o lipeasca in geam pentru ca aceasta este in faza de licitatie.

Pentru ca nu a fost gandit pana la capat acest proces, autoritatile au sugerat soferilor sa stea cu chitantele de la parcare in geam.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3784 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
10 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

De, se vede ca oltenii...

sunt urmasii romanilor, legiunea IUDAIKA a ramas pe acele meleaguri pentru frumusetea femeilor autohtone!!!

 

Se vede treaba...

Că oltenii sunt, de-a dreptul, urmașii lui Nero ca, dealtfel, intreaga societate romanească.
Autoritățile publice locale sunt in imposibilitatea de a răspunde unei intrebări simple: in ipoteza in care sunt "proprietar" (locuind "la casă") asupra terenului pe care "parchez" autoturismul "proprietate privată", teren pentru care statul imi percepe "impozitul" aferent, potrivit legislației fiscale, de ce vine același stat, prin autoritatea publică locală, și introduce o "supraimpozitare". Care este diferența intre proprietarul care parchează limitat in timp (1 - 2 ore) pe spațiul domeniului public și acela care, neavand in proprietate privată, decat "coproprietatea" asupra imobilului in care locuiește ("la bloc"), este "obligat" (nevoit) să "parcheze" perpetuu pe spațiul public?
Este "normal" să fie percepută aceeași taxă pentru toți "proprietarii" de autovehicule (indiferent de domiciliu)?
Intrebările sunt retorice și, evident, nu aștept "explicații raționale" din partea unor reprezentanți ai autorităților publice locale, care sunt in imposibilitate intelectuală de a le oferi.

A parca sau a nu parca la Craiova.. asta-i intrebarea

CE E OLTENII SI CE VREA EI!!
Exista intrebari la care s-a raspuns si intrebari la care nu s-a raspuns...inca..

 

incredibil

In loc ca autoritățile romane să reducă taxele de inmatriculare pentru a nu-i mai impinge pe romani sa-și inmatriculeze mașinile in Bulgaria, au găsit o soluție și mai proastă: suprataxarea masinilor inmatriculate in stăinătate. Nu mai la cum să-ți bage mana mai adanc in buzunar, se gandesc autoritățile romane. Rușine.

 

intrebarea prostului (fraierului)

o masina cu numar strain nu plateste DEJA o vinieta care-i permite sa dea prin gropile Romaniei?!

 

ba nu

Pentru tine care esti, taxa de parcare este una iar vigneta de circulatie e alta!

da tu esti si mai si

stiu si eu ca parcarea e una si vinieta e alta. dar eu cu numar strain ITI PLATESC DEJA vineita ca sa ma bucur de gropile tale, tu nu. daca ar fi s-o luam logic, eu nici n-ar mai trebui sa-ti platesc parcarea, ca daca am platit o taxa la drumuri, se presupune ca noaptea nu tin masina suspendata in aer sau c-o parchez in tara vecina. tot pe drumurile alea o parchez.

ar trebui propusa taxa asta si pe aici... prea multe numere romanesti..

Propuneți executivului...

Ca proprietarii de autovehicule să fie taxați "la kilometru", in acest fel: cei care nu au "parcurs" in kilometrii, vor fi "impozitat" cu "taxa pe parcare", iar cei care au mulți kilometrii parcurși vor fi taxați prin rovignetă, fiind fără relevanță "impozitul pe autovehicule".
Dacă nu putem fi convinși să ne lăsăm umiliți (acceptand incompetența), atunci să fim "incovoiați" (cu "biruri")!
"Cu cat regula e mai strictă, cu atat capul care a conceput-o e mai prost". (Jean de la Bruyere)

totusi

e constitutional? sau ce mai conteaza...

 

Nu este constituțional...

Da', ce mai contează! "Aparența" de legalitate nu este nici măcar "necesară", ci doar "suficientă", iar "furcile caudine" ale justiției sunt greu, dacă nu imposibil, de trecut. Motive?! O infinitate.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor