Cum a vandut Fiscul flori de Ziua Femeii

Joi, 11 Martie 2010, ora 11:55
1769 citiri
Cum a vandut Fiscul flori de Ziua Femeii
Foto: Arhiva

Inspectorii ANAF au confiscat de la florarii din Piata Cosbuc peste 50.000 de trandafiri si orhidee, flori pe care le-a revandut, ulterior, florarilor cu acte in regula, cu un pret mediu de un leu pe fir.

Cu trei zile inainte de 8 martie, ANAF a efectuat un raid de proportii printre florarii din Capitala, fiind confiscate peste 50.000 de fire de la vanzatorii fara documente de provenienta sau fara case de marcat.

Ulterior, potrivit Gandul, florile au fost valorificate in regim de urgenta, astfel incat sa nu se ofileasca si sa ajunga la cumparatori chiar la timp pentru a fi daruite femeilor, de 8 martie.

"Comertul cu flori este unul dintre domeniile sensibile din punct de vedere al evaziunii fiscale, fiind obiectiv distinct in cadrul monitorizarii de catre Garda Financiara a achizitiilor intracomunitare. Fiind bunuri perisabile, florile confiscate au fost valorificate in regim de urgenta conform art. 161 si art. 159, alin. 4 din Codul de Procedura Fiscala", au declarat pentru sursa citata oficiali ANAF.

Directiile generale de finante publice din Ilfov si Bucuresti au fost cele care au valorificat florile organizand o licitatie unde au participat florariile autorizate. La un calcul estimativ pretul unui fir a fost, in medie, de un leu, de 5-8 ori mai mic decat cel cu care se vand florile pe piata.

Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
#flori confiscate ANAF, #flori 8 martie, #flori piata 8 martie , #taxa auto