Ziare.com

Fara taxa auto inclusa in pretul carburantului - sondaj

de Constantin Pescaru
Joi, 02 Mai 2013, ora 11:51

   

Fara taxa auto inclusa in pretul carburantului - sondaj
Cititorii Ziare.com sunt impartiti in ceea ce priveste includerea taxei auto in pretul carburantului.

Astfel, 32,98% dintre cei care au raspuns la chestionar nu sunt de acord cu aceasta propunere legislativa, motivul fiind acela ca au platit deja birul si ca masura i-ar dezavantaja.

Exista si persoane nu sunt de acord cu ideea pentru ca includerea taxei auto in pretul carburantului va duce la scumpiri nejustificate la pompa, acest raspuns fiind dat de 20,02% dintre participantii la sondaj.

In schimb, 26,02% dintre cititori sustin proiectul, ei considerand ca doar asa se respecta principiul "poluatorul plateste", dupa care ar trebui sa se ghideze gasirea formulei pentru taxa auto.

Cardul de masa Up Dejun iti aduce discounturi de pana la 50% la categorii precum: abonamente de servicii medicale Regina Maria, curierat DPD, card de carburant OMV Petrom, produse de birotica si papetarie Lecom, solutii de digitalizare, tracking GPS flota auto de la iTrack si altele. Obtine oferta AICI!

De asemenea, 20,98% dintre cei care au participat la sondaj considera ca masura ar impulsiona achizitia de masini noi.

Sunteti de acord cu includerea taxei auto in pretul carburantului? - Sondaj Ziare.com

Proiectul legislativ a fost formulat de senatorul PNL Valeriu Victor Boeriu, care a stabilit ca nivelul birului sa fie de 1 ban/litru de carburant, astfel ca taxa auto ar fi platita pe toata durata de functionare a automobilului.

In plus, banii colectati de stat ar trebui sa fie alocati pentru impadurire, ca raspuns la poluarea facuta de masini.

Sondajul a avut loc in perioada 25.04.2013 - 01.05.2013 si au participat 3.351 de persoane.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3278 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
7 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

taxa de mediu, inclusa in pretul carburantilor este singura modali

tate logica daca intr-adevar se vrea imbunatatirea acalitatii aerului, refacerea padurilor etc., cu conditia ca banii astfel obtinuti sa fie legati de scop, sa nu primeasca alta destinatie.
Fiecare autovehicol ar trebui sa primeasca de la fisc o cartela de inregistrare a consumului la pompa.
Taxa de mediu ar trebui sa fie mult mai mare decat in propunerea legislativa, cel putin 10 bani/litru, urmand ca anual, odata cu declaratia de impozit, sa se regularizeze suma de recuperat, functie de datele stocate in cartela, chitantele depuse si gradul de poluare al autovehicolului.
O cartela costa in jur de 10 lei, deci n-ar fi o suma pe care un posesor de autovehicol sa nu si-o poata permite si prezentarea ei la achitarea consumului la pompa nu produce un discomfort de nesuportat.

 

10 ban /litru si fara cartele si inregistrari,,ar fi destul

pt impadurit si bagati chitiva padurari la jilava,,,si sa nu mai faceti discriminare si sa dictati cine ce masina sa conduca??? iar ati luato pe comunism?/auzi cartela sa afli cine chit a consumat,,sai puna chilometraj si la nevasta,ta sa vedem chiti km de sa,lam a inghitit,,,,,orice taxa duce rumanika in jos spre dezastru,,,,,

ce? tu nu-ti dai c

hilotii jos anual, ca fiscul sa te controleze la lungimea, grosimea si consistenta veniturilor? Traiesti din aer?
Crezi cumva ca fiind la CG, mai intereseaza daca porti sau nu sutien?
Taxa tot o sa fie, indiferent ca-ti place sau nu, de ce sa nu fie una transparenta si corecta?
Vrei sa consumi gaze, caldura si apa calda dupa cat vrea muschii tai, n-ai decat, dar nu cere ca plata sa se imparta pe apartamente, ca acum 20 de ani!

Sondajul a fost facut tendentios.....

Daca se specifica faptul ca acest timbru de mediu nu scumpea carburantul decat cu cativa banuti, rezultatul ar fi fost cu certitudine altul......

JAF la BANUL Cetateanului...

De ce sa platim inca odata ???

Si acum este introdu-sa aceasta taxa in costul benzinei....

Poate JUSTIFICA cineva ce reprezinta valoarea carburantului ???

spaga,salariile si pensiile nesimtite ar fi de ajuns reglementate,,

si chit mai putine taxe si sar reglementa economia,,,,si cel mai important lucru pusi la munca prea multi observatori si fauritori de opinie de alde ciuvica pusi sa produca,,,,auzi ciuvica si badea la produs,,,,,altfel rumanika se afunda tot mai jos,,noua generatie de tineri toti la Mamaia in discoteci la spart bani,,,,din bani furati de nomenclaturisti si 80 % mor de foame,,,,,

 

Fitile Romanesti:

Intrebarea nu este daca taxa sa fie inclusa sau nu. Intrebarea este taxa noua va fi mai mare sau mai mica decit cea curenta>
Faceti pariu ca indiferent cum iese, va fi mai mare?

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor