Firea pune in dezbatere taxa auto pentru Bucuresti - Masinile Patriarhiei nu platesc vinieta. Alte exceptii si amenzi

Luni, 19 August 2019, ora 16:45

   

Firea pune in dezbatere taxa auto pentru Bucuresti - Masinile Patriarhiei nu platesc vinieta. Alte exceptii si amenzi
Proiectul prin care Primaria Capitalei vrea sa introduca taxa auto pentru Bucuresti a fost pus in dezbatere publica, iar cei interesati pot trimite observatii pana la data de 30 septembrie.

Zona la care se refera proiectul este denumita "Zona de Actiune pentru Calitatea Aerului (ZACA) " si ea cuprinde perimetrul delimitat de Piata Victoriei - bd. Iancu de Hunedoara - soseaua Stefan cel Mare - strada Polona - strada Mihai Eminescu - strada Traian - bd. Nerva Traian - bd. Gheorghe Sincai - strada Lanariei - Calea Serban Voda - bd. Marasesti - strada Mitropolit Nifon - bd. Libertatii - Calea 13 Septembrie - strada Izvor - strada B.P.Hasdeu - strada Vasile Parvan - strada Berzei - strada Buzesti - Piata Victoriei.

Asadar, potrivit documentului, incepand cu 1 ianuarie 2020, accesul autovehiculelor cu masa totala autorizata mai mica de 5 tone pe strazile din Zona de Actiune pentru Calitatea Aerului (ZACA) este restrictionat zilnic, de luni pana vineri, cu exceptia sarbatorilor legale, in intervalul 7:00-22:00, dupa cum urmeaza:

 • pentru autovehicule inmatriculate in Bucuresti si Ilfov, cu norma de poluare Euro 4, Euro 5, Euro 6 precum si pentru cele electrice sau hibrid, accesul este permis fara restrictii
 • pentru autovehicule inmatriculate in municipiul Bucuresti si Ilfov, cu norma de poluare Euro3, accesul este permis numai in urma achizitionarii unei viniete electronice de tip Oxigen-C.
 • pentru autovehicule inmatriculate in afara municipiului Bucuresti si Ilfov, cu norma de poluare minim Euro3, accesul este permis numai in urma achizitionarii unei viniete electronice de tip Oxigen-B.
 • pentru autovehicule cu norma de poluare non-Euro, Euro 1 si Euro 2, accesul este interzis in intervalul mentionat.


Totodata, proiectul mai prevede ca autovehiculele cu masa totala autorizata mai mica de 5 tone, inmatriculate in afara municipiului Bucuresti si Ilfov, cu norma de poluare non-Euro, Euro 1 si Euro 2 vor putea circula in Capitala, mai putin in perimetrul ZACA, de luni pana vineri, cu exceptia sarbatorilor legale, in intervalul 7:00 - 22:00, doar in urma achizitionarii vinietei electronice Oxigen-B.Autovehiculele cu masa totala autorizata mai mica de 5 tone, inmatriculate in afara municipiului Bucuresti si Ilfov, cu norma de poluare Euro 3, Euro 4, Euro 5 si Euro 6, precum si cele hibride sau electrice, vor putea circula pe toate strazile din Bucuresti, doar in urma achizitionarii vinietei electronice de tip Oxigen-B.

Exista si autovehicule exceptate de la aceste prevederi:
 • cele ale politiei, pompierilor, jandarmeriei, politiei de frontiera, ANAF, serviciului de ambulanta sau medicina legala, protectiei civile, Ministerului Apararii, unitatilor speciale ale SRI si SPP, ale STS, ale SIE, Administratiei Nationale a Penitenciarelor, precum si cele ale procurorilor din Ministerul Public
 • serviciile publice comunitare pentru situatii de urgenta
 • Societatea Nationala de Cruce Rosie
 • serviciile de ambulanta
 • STB
 • autovehicule adaptate special pentru persoanele cu dizabilitati
 • autovehicule apartinand Patriarhiei Romane
 • cele utilizate la interventiile la caile de comunicatie si retelele edilitare
 • cele istorice, conform datelor inscrise in certificatul de inmatriculare sau in cartea de identitate a vehiculului


Cei care circula in zonele restrictionate, fara vinieta, vor fi sanctionati cu amenda cuprinsa intre 1.500 si 2.000 de lei.

In document scrie ca sumele provenite din incasarea vinietelor ajung la bugetul minicipiului Bucuresti si vor fi folosite pentru lucrari, investitii si proiecte din domeniul protectiei mediului.

Citeste si:
Urmareste Ziare.com pe Facebook   si  pe Instagram   Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 12445 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
Utilizator sters
Gabriela Firea nu are treaba cu Romania ...ea face legea ei in
Bucuresti ...un fel de Stat in Stat .Atata timp cat aceasta femeie de o inteligenta submediocra va ramane la conducere ve-ti subi consecintele !NU intelegeti ????

"Sa va fereasca Dumnezeu de prostul harnic" zice un proverb ...dar pe acest site se vede ca nu aveti noroc ... este unul harnic "mare" !
alfabeta
rank 5
Asa am bagat-o la index pe Firea ca pe Alina Gorghiu
Gorghiu a incercat sa introduca obligativitatea medierii pentru ca voia ea o pozitie de sef la mediatori.
Firea incearca sa emita o decizie neconstitutionala de taxare a altora in afara de bucuresteni.
Pentru mine, ambele si-au cantat prohodul politic.
oranghutan
rank 5
Dom'le, e o mare fericire în toată ţara
că masinili patriarhiei ie scutite de taxă si are voe să circule pe unde vrea muschii popilor.
Nu de alta, da se stie că bietii de iei ie săraci lipiti pămantului si n-are de unde plăti.
Păi ce, se compară iei cu belferii de pensionari din populime care intoarce lovelele cu lopata?
justitiarul
rank 5
@oranghutan
stai linistit prietene, ai vazut tu popa conducand vreo rabla, eu nu.
un_cetatean
rank 2
Cu preafericitul pe piept!
Inteleg sa fie exceptate anumite categorii de la plata acestei vignete. De fapt inca o taxa ca sa poata petici bugetul. Dar ce treaba au masinile burtosilor si jegosilor de popi? Reprezinta un serviciu de interventie, sau urgenta? Cand oare o sa se trezeasca poporul asta si nu o sa mai pupe poala popii? Unde scrie in Biblie ca popii sunt scutiti de plata taxelor, impozitelor? Cu cat este mai habotnic un popor, cu atat este mai usor de dominat. Popii si politicienii reprezinta scursurile societatii. Niste imbuibati nesimtiti.
alezz
rank 1
daca e sa mori..
la cum vine ambulanta 112, mai repede vine popa sa te inmormanteze.. Si oricum, la ce masini ultimul racnet are bor'u' , mai bine sa vina bor'u decat ambulanta cu masini din 1999...
Nasty
rank 5
Dezbatere publica pesedista = "oricum facem cum vrea muschii nostri"
Totul e de ochii lumii, Ciuma Rosie nu tine oricum cont de observatii!
alfabeta
rank 5
Eu cer doar ca sumele platite pentru sistemele de monitorizare...
...sa fie imputate celor care au aprobat sistemele, atunci cand se va dovedi in instanta ca Taxa Firea este ilegala.
Sekuristii care implementeaza sistemele si vor sa incaseze bani nu au decat sa ii incaseze din indemnizatiile si pensiile membrilor consiliului si nu din bani publici.
ceapa_verde
rank 5
De ce exceptie doar masinile mitropoliei si nu ale tuturor cultelor?
Masinile mitropoliei miros mai putin?
alezz
rank 1
daca e sa mori..
la cum vine ambulanta 112, mai repede vine popa sa te inmormanteze.. Si oricum, la ce masini ultimul racnet are bor'u' (nepoluante) , mai bine sa vina bor'u decat ambulanta cu masini din 1999...
alezz
rank 1
daca e sa mori..
la cum vine ambulanta 112, mai repede vine popa sa te inmormanteze.. Si oricum, la ce masini "ultimul racnet" are bor'u' ( adica nepoluante, ""pentru idioti"") , mai bine sa vina bor'u decat ambulanta cu masini din 1999...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor