Ziare.com

Firmele de asigurari: Valoarea politelor RCA trebuie sa creasca

Joi, 04 Martie 2010, ora 16:34

   

Firmele de asigurari: Valoarea politelor RCA trebuie sa creasca
Valoarea politei RCA trebuie sa creasca, este concluzia unanima a societatilor de asigurare prezente la Conferinta Nationala a Asigurarilor Auto. Ei sustin ca valoarea medie anualizata a RCA ar trebui sa ajunga la circa 165 de euro, fata de 135 de euro, cat este acum.

"Piata va fi aceea care va decide cand si cu cat poate fi crescuta valoarea primei de RCA", a spus Catalin Stroe de la Asirom, amintind ca, si in Bulgaria, RCA este acum de 170 de euro, la nivel mediu anualizat.

Pentru a se stabili cat mai corect nivelul de risc, ar fi bine ca asiguratorii sa aiba acces si la cazierul rutier al celor care doresc sa se asigure, a mai spus Catalin Stroe.

"Este clar ca RCA trebuie sa creasca", a fost de parere si Mihai Halalau, de la Uniqa Asigurari. "Daca rata neta combinata este depasita cu 50 la suta, atunci acesta este nivelul de crestere a primei de RCA", a adaugat reprezentantul societatii de asigurare, care a mai precizat ca si daunele pentru vatamari corporale cresc si tind spre nivelul din vest, ceea impune cresterea primelor de asigurare.

"Desigur ca piata are o limita de putere de cumparare, dar nu se poate vorbi despre limita puterii de cumparare numai la achitarea RCA, dar nu si atunci cand se cumpara o masina, care este din ce in ce mai scumpa", a spus un alt asigurator.

Un alt argument care impune cresterea primelor RCA este acela ca societatile de asigurare trebuie sa isi constituie rezerve pentru daune, in procesele penale cererea de despagubire fiind cea maxima (2,5 milioane euro), desi instantele nu au aprobat niciodata un astfel de nivel, a subliniat Mihai Halalau.

Valoarea pagubelor a depasit cresterea valorii politelor de asigurare, iar subdimensionarea primelor RCA si CASCO a ajuns sa ii ingrijoreze si pe reprezentantii Fondului Monetar International, care cer suplimentarea capitalului aferent asigurarilor auto, atunci cand primele nu sunt corelate cu riscurile, a mai amintit Cristian Constantinescu, presedintele Uniuniii Nationale a Societatilor de Asigurare din Romania.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 1560 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

hai sic....., vorba turcului

Nu am riscat niciodata sa-mi repar masina pe RCA- am preferat CASCO-din motivele stiute de toata lumea. Si cati ca mine....

 

hm..

mai acestia, sa aveti tupeul sa mariti preturile dupa ce veti avea bunul simt de a va trata clientii cu un minim de respect pe care oricum il datorati, ca doar din banii lor traiti! Dupa faza cu reparat masinile cu piese sh voi veniti acum si ziceti ca inca mai vreti bani? La munca, hotilor!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor