Ziare.com

Fiscul a atras 3 miliarde de lei la bugetul de stat din amenzi

Vineri, 22 August 2008, ora 18:05

   

Fiscul a atras 3 miliarde de lei la bugetul de stat din amenzi
Fiscul a atras la bugetul de stat venituri suplimentare de 3,16 miliarde de lei in urma controalelor efectuate in primul semestru din 2008. In plus fata de amenzile aplicate, au fost confiscate bunuri si sume in valoare de peste 31 de milioane de lei, potrivit datelor Agentiei Nationale de Administrare Fiscala.

Majoritatea sumelor suplimentare colectate provin din amenzile aplicate firmelor din domeniile constructii si jocuri de noroc.

In urma celor 61.000 de verificari efectuate in intervalul mentionat, inspectorii ANAF au acordat 20.000 de amenzi contraventionale si au completat 560 de sesizari penale.

Defalcate pe principalele categorii de impozite si taxe, valoarea sumelor suplimentare atrase din TVA se ridica la 1,44 de miliarde de lei, iar din impozitul pe profit la 1,15 miliarde de lei. Domeniile de activitate care au "generat" cele mai multe venituri sunt constructiile si jocurile de noroc: 385 de milioane de lei. Din comertul cu cereale, legume sau fructe ANAF a colectat 81, respectiv 76 de milioane de lei, informeaza The Money Channel.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

In acelasi timp, Directia Antifrauda Fiscala a adus la bugetul statului venituri suplimentare de 31,41 milioane de lei. Cuantumul amenzilor aplicate in primele sase luni se ridica la 660 de mii de lei.

Citeste mai multe despre ANAF bugetul de stat Amenzi
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1184 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

mult pra putin

Foarte foarte putin la traficul de bani negrii care sufoca Romania!!

 

Bani in buget

si cu toate acestea, nu sunt bani la buget.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor