Impozitele inainte de toate si pe timp de criza

Duminica, 21 Martie 2010, ora 16:42
1074 citiri
Impozitele inainte de toate si pe timp de criza

Locuitorii din Petrosani au ignorat criza si s-au grabit in primele luni ale anului sa-si achite impozitele si taxele locale pentru a beneficia de reducerea de 10 la suta, dupa ce anul acesta contributiile sunt mai mari cu 20 la suta fata de anul trecut.

Potrivit reprezentantilor din cadrul serviciului de impozite si taxe al Primariei Petrosani pana in prezent incasarile la persoanele fizice depasesc 100% din sumele prevazute pentru acest interval al anului.

"Intrucat pana la 31 martie se acorda bonificatia de 10 la suta la impozite si 5 la suta la taxa de salubritate incasarile pentru persoanele fizice sunt de 100 la suta, daca ne raportam la cat am prevazut pentru primul trimestru", declara Ioana Margulescu, sef serviciu impozite si taxe.

Agentii economicii reusesc insa sa plateasca din ce in ce mai greu impozitele si taxele catre bugetele locale. Multe firme sunt in faliment, iar impozitele locale afectate de saracie.

"Doar in proportie de 17 la suta dintre persoanele juridice si-au platit contributiile, in timp ce de la inceputul anului am depus sechestru asigurator la un numar de 12 firme, printre care si Fundatiei Gigi Becali. Totodata alte 25 de societati au intrat in insolventa, iar in cazul altor 20 s-au emis titluri executorii", mai spune Margulescu.

Potrivit inspectorilor fiscali in proportie de 85 la suta oamenii si-au achitat taxele si impozitele locale pentru anul 2009, in timp ce in cazul persoanelor juridice nivelul incasarilor este de doar 73 la suta.

Datornicii in marea lor majoritate au notari in cartea funciara, iar in cazul firmelor bunurile le sunt sechestrate si conturile blocate.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#impozite criza, #romani plata impozite, #firme impozite , #taxa auto