Ziare.com

Licitatie pentru incasarea impozitelor online

Duminica, 03 August 2008, ora 18:16

   

Licitatie pentru incasarea impozitelor online
Contractul care prevede ca unele impozite, taxe si contributii sa fie facute prin intermediul cardurilor bancare va fi acordat in cadrul unei licitatii organizate de Agentia Nationala de Administrare Fiscala.

Valoarea totala a contractului este estimata intre 6,75 si 13,5 milioane lei, fara TVA, informeaza ANAF.

Acordul va fi incheiat pe o perioada de trei ani si are in vedere prestarea de servicii de incasare online a impozitelor, taxelor, contributiilor si a altor venituri la bugetul general consolidat care pot fi platite prin Internet de catre persoane fizice, prin intermediul cardurilor bancare.

Companiile care doresc sa participe la licitatie trebuie sa depuna o declaratie privind situatia financiara, cifra de afaceri anuala pe ultimii trei ani (2005-2007) aferenta tranzactiilor cu cardul bancar, minimum o scrisoare de bonitate emisa de o terta parte, precum si alte informatii si formalitati necesare pentru evaluarea respectarii cerintelor.

Din punct de vedere tehnic, companiile trebuie sa respecte o serie de conditii, cum ar fi certificari din punct de vedere al securitatii informatice, standarde de securitate implementate in cazul tranzactiilor online pentru VISA Verified by Visa si MasterCard SecureCode

In ceea ce priveste experienta, participantii trebuie sa fi incheiat minim trei contracte similare in ultimii trei ani si cel putin 75.000 de plati online prin intermediul cardurilor bancare.

ANAF va selecta cea mai avantajoasa oferta din punct de vedere economic, in functie de o serie de criterii, printre care comisionul pe tranzactie aplicat sumelor platite de contribuabili, costurile de instalare/interfatare/configurare, taxele lunare plus alte costuri si suportul tehnic de minimi 16 ore pe zi.

Termenul limita pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este de 13 august 2008.

Persoanele fizice vor putea achita, incepand cu 1 octombrie, impozitele pe veniturile obtinute din activitati comerciale, agricole, profesii liberale, transferul de proprietati imobiliare sau salarii direct pe Internet, prin intermediul cardurilor bancare, potrivit unui ordin al presedintelui ANAF.
Citeste mai multe despre ANAF licitatie companie plata taxa impozite card bancar
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1735 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

in sfarsit......

Incepe si romanul sa inteleaga cum si pentru ce se platesc impozitele si taxele pe venit.Poate in viata asta sau viitoare vor afla ca acestea au un singur scop: acela de a asigura un buget pentru venituri si cheltuieli care nu se fac aleatoriu ci au destinatie precisa si se afla sub un control strict. Cred ca va fi imposibil de apreciat daca cineva se va ocupa in viitor de treaba asta in mod cata de cat corect.Nu o fac nici americanii corect. Trebuie insa pusa odata ordine.Este greu insa nu este imposibil.Sunt insa multe de discutat si de facut.Bafta!
Banul ramane totusi ochiul d.r.a.c.u.l.u.i!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor