Locuitorii din Slatina, obligati sa achite o taxa pentru supravegherea video

Duminica, 07 Februarie 2010, ora 16:24
1955 citiri
Locuitorii din Slatina, obligati sa achite o taxa pentru supravegherea video

Directia de Taxe si Impozite a Primariei Slatina a inceput sa trimita locuitorilor municipiului instiintari privind obligativitatea achitarii taxei de supraveghere, in valoare de 20 lei, dupa ce in oras au fost instalate 59 de camere video, din cele 150 pe care le va avea sistemul de supraveghere.

Slatinenii au primit in ultima saptamana instiintari prin care li se aduce la cunostinta ca din acest an vor trebui sa achite o taxa noua, in valoare de 20 de lei de familie, pe langa taxele si impozitele obisnuite.

Administratia slatineana spera sa stranga din aceasta taxa peste 500.000 de lei. Banii vor fi folositi pentru a acoperi partial cheltuielile care vor fi facute de municipalitate pentru sistemul de supraveghere video.

"Deocamdata sunt functionale 59 de camere video, amplasate in zonele importante ale municipiului. Pana la finele anului, intregul sistem de supraveghere video, ce cuprinde 150 de camere, va fi functional", a declarat primarul municipiului Slatina, Darius Valcov.

Prin implementarea sistemului de supraveghere a municipiului cu camere video, conducerea administrativa a Slatinei spera sa faca economii la buget, pentru ca acest lucru va coincide, a afirmat primarul Valcov, cu desfiintarea Politiei Comunitare.

Edilul a mai sustinut ca sistemul va fi deservit de personal de specialitate si va fi sustinut cu ajutorul a 60 de persoane din randul actualilor politisti comunitari, care vor fi selectati atent, astfel incat sa reprezinte un corp de profesionisti capabili sa intervina ori de cate ori vor aparea probleme pe strazile din municipiu.

Sistemul de supraveghere cu camere video trebuia sa devina functional inca din anul 2008. Pentru ca licitatia pentru atribuirea proiectului a fost contestata, lucrarile de montare a stalpilor, cablurilor si camerelor video au demarat abia la inceputul anului trecut.

Sistemul de supraveghere video a municipiului Slatina costa, potrivit reprezentantilor Primariei, aproximativ 1,5 milioane de euro.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#Slatina taxa supraveghere video , #taxa auto