Ziare.com

Masinile de lux - amenzi uriase pentru emisiile de carbon

de Constantin Pescaru
Duminica, 19 Februarie 2012, ora 16:20

   

Masinile de lux - amenzi uriase pentru emisiile de carbon
Uniunea Europeana (UE) vrea sa introduca limite pentru emisiile de dioxid carbon ale autovehiculelor, care ar putea conduce la penalitati de pana la 40.000 de euro pentru masinile de lux care nu indeplinesc standardele.

Astfel, compania care produce Bentley ar putea fi penalizata de UE cu aproape 20.000 de euro pentru fiecare automobil care intra in circulatie, noteaza Financial Times.

Conform acestor norme europene, un Bugatti ar putea fi amendat de 40.000 de euro, un Rolls-Royce ar putea fi penalizat cu 12.500 de euro, Maserati cu 18.000 de euro si Lamborghini cu 17.000 de euro.

In schimb, nu se stie daca vor intra in vigoare aceste reguli si nici daca soferii care conduc masini scumpe vor plati amenzile.

Cele mai dorite beneficii extrasalariale la cele mai bune costuri pentru compania ta: card de masa Up Dejun cu 0 costuri de emitere + abonament medical Regina Maria la cel mai bun pret de pe piata: de la 3 euro/luna/angajat. Obtine oferta AICI!

Perspectiva acestor penalitati a fost facuta publica inca din 2007, cand autoritatile europene au anuntat ca vor limita cantitatea totala de dioxid de carbon pe care o pot emite masinile europene

Agentia Europeana pentru Mediu este prima autoritate care a calculat cat de aproape sunt producatorii auto de atingerea tintelor care vor fi introduse treptat din acest an. Scopul este reducerea emisiilor de dioxid de carbon, pana in 2015, de la media actuala de 140 de grame pe kilometru, la 130 de grame.

Media actuala reprezinta jumatate din emisiile, de 300 de grame de dioxid de carbon, ale unor modele Bentley si un sfert din cele ale unei masini Bugatti.

Fiecare constructor auto european are stabilita o tinta de emisii, iar in 2012 vor fi verificate 65% din masinile cu cele mai reduse emisii. Procentajul va creste pana la 100% in 2015.

Majoritatea producatorilor auto sunt foarte aproape de atingerea tintelor impuse de UE, pana in 2015, dintre acestea facand parte Toyota si Peugeot.

Insa chiar daca fiecare masina va indeplini criteriile UE, exista posibilitatea ca toate companiile care fabrica masini sa fie amendate, pentru totalul emisiilor de dioxid de carbon, suma fiind de aproximativ 10 miliarde de euro.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 4029 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Capete de contabili needucati

Stiu ei ca in industria orizontala auto isi desfasoara activitatea 33% di populatia europei??Ca asa e si la noi cu taxa auto tot contabilii si deputatii o sabilesc in functie de pregatire ,si cum sunt toti o apa si un pamant uite ce a iesit.

 

mai citeste odata

Ruginiturile germane nu sint acolo. Se elimina concurenta. Ca asta e smecheria. De asta Iuropa va muri la prima clatinatura. Teoretic e terminata , ca s-a sufocat de propriiile reguli.

Si...

...credeti ca unora le pasa ca zorzoana lor va fi mai scumpa cu cateva zeci de mii de coco ?! Mare scofala... sa le creasca taxele linistiti.

 

vedeti cum v=-au prostit ?

CO2 nu este poluant. E parte din atmosfera , viata. Pina si arabii cind respira dau bioxid de carbon.
Dac e bioxid, e bine, inseamn ca arderea s-a facut bine. Monoxidul de carbon e otrava. dar la educatia Iuropii, cred ca CO2 e poluare. Ca sa poata taxa. CO2 e absorbit de plante imediat.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor