Nemirschi pregateste o taxa pentru PET-uri

Vineri, 10 Aprilie 2009, ora 16:38
1736 citiri
Nemirschi pregateste o taxa pentru PET-uri

Ministerul Mediului pregateste taxa pentru PET-uri, ambalaje ce au nevoie de o perioada de timp foarte lunga pentru degradare, fiind una dintre cele mai mari surse de poluare.

Ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, a declarat, vineri, in timp ce se afla intr-o vizita pe Valea Somesului Mare, ca, in prezent, cauta solutii tehnice si economice pentru instituirea taxei pe PET-uri.

"E nevoie de o anumita formula prin care sa constientizam ca acel PET, care, teoretic, este gratis, seamana foarte mult cu punga care era gratis in supermarket.

Daca o luam cantitativ, un PET cred ca ar contine zece pungi, ca volum de plastic, care sta 400 de ani in natura pana se degradeaza", a declarat Nemirschi dupa ce a participat, vineri, la o actiune de ecologizare a Somesului Mare, alaturi de 4.000 de copii care au adunat peste 250 de saci cu PET-uri.

Pentru efortul lor, copiii au fost premiati de ministru cu sepci, tricouri si diplome. Nicolae Nemirschi a sosit, vineri dimineata, cu un elicopter, la Nasaud si a inceput o vizita de doua zile in judetul Bistrita-Nasaud.

Vineri, el a vizitat orasul Sangeorz-Bai unde se afla si o pepiniera silvica, dar si comunele Sant si Lunca Ilvei. Tot vineri, Nemirschi va mai inchide groapa de gunoi a comunei Feldru si va plata puieti.

Vizita in judetul Bistrita-Nasaud a ministrului se va incheia, sambata, la Bistrita, unde de la ora 10.00, demnitarul se va intalni cu toti primarii din judet.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Romania va avea un deficit de 6,5% anul acesta, conform estimarilor Comisiei Europene
Romania va avea un deficit de 6,5% anul acesta, conform estimarilor Comisiei Europene
Estimarile Comisiei Europene indica un deficit de peste 6,5% din PIB pentru Romania, in vreme ce Consiliul Fiscal considera ca acesta va fi in jur de 6,4% din PIB, daca nu se va recurge din nou la...
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Apple întâmpină întârzieri în implementarea tehnologiei de fabricație pe 2nm pentru cipurile sale. Astfel, cel mai probabil inovația nu va fi disponibilă pentru seria iPhone 17,...
#Nemirschi PET taxa, #taxa PET Mediu , #taxa auto