Ziare.com

Noua lege privind taxa auto intra in vigoare, dar nu va fi aplicata inca

Miercuri, 11 Ianuarie 2012, ora 14:27

   

Noua lege privind taxa auto intra in vigoare, dar nu va fi aplicata inca
Noua lege privind taxa de poluare auto va intra in vigoare sambata, urmand sa fie aplicata efectiv abia dupa ce Guvernul va aproba normele de aplicare, potrivit informatiilor Ministerului Mediului si Padurilor.

Noua lege a fost publicata in Monitorul Oficial marti, urmand sa intre in vigoare in cel mult trei zile de la publicare.

Aplicarea efectiva a legii va fi posibila numai dupa ce Executivul va aproba in sedinta saptamanala normele metodologice necesare, potrivit MMP.

Noul act normativ presupune o reducere cu pana la 25% a taxei de poluare, cu posibilitatea ca, in cazul in care taxa de poluare platita de la 1 iulie 2008 este mai mare decat cea rezultata din aplicarea acestei legi, contribuabilii sa poata restitui sumele reprezentand diferenta de taxa platita.

Conform legii, care are la baza principiul 'poluatorul plateste', taxa de poluare va fi platita o singura data atat pentru autovehiculele noi, cat si second-hand care sunt inmatriculate pentru prima data in Romania.

Pentru autovehiculele inmatriculate inainte de anul 2007, taxa de poluare va fi achitata de catre cumparator la momentul primei transcrieri a dreptului de proprietate a autovehiculelor, dupa ce intra in vigoare actul normativ.

Taxa de poluare constituie venit pentru bugetul Fondului pentru Mediu din care sunt finantate mai multe programe de mediu, printre care Rabla, Casa Verde, Programul de impadurire a terenurilor degradate, reconstructia ecologica si gospodarirea durabila a padurilor, Programul national de imbunatatire a calitatii mediului prin realizarea de spatii verzi in localitati, Programul pentru cresterea productiei de energie din surse regenerabile si Programul vizand protectia resurselor de apa, sisteme integrate de alimentare cu apa, statii de tratare, canalizare si statii de epurare.
Sursa: AGERPRES

Articol citit de 6190 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
5 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

daca intra in vigoare trebuie aplicata!

Domle ce tzara avem...

 

parca

o lege intra in vigoare la 30zile de la data publicarii in monitorul oficial (nu 3 zile cum se scrie in articol). Daca legea este publicata in MO se presupune ca exista metodologia de aplicare. Daca nu exista metodologia, cum poate intra o lege in vigoare? Ca la noi, la nimeni.

Ce metologia lui peste?!

Una spune legea si metodologia o intoarce 100%!
Nu ar trebui sa existe metodologii! Sa spuna legea tot ce trebuie ca sa se poata aplica! Anexe cu beneficiari, sume, tabele...etc.!
Doar in Romania sunt metodologiile astea!

aprox. 1.000.000.000 euro

valoreaza cele 550.000-580.000 de autoturisme care nu vor mai putea fi vandute, asta inseamna ca si vanzarile de auto noi bazate pe avansul obtinut din vanzarea auto mai vechi, vor scadea cu cel putin 30%
rumunika se va umple de hleaburi vechi pentru care taxa e mica
abia astept sa vad Dacia 1300 cu numar bulgaresc

asta e una din cele mai mari tzepe trase rumunashilor de vasesque&boqules prin intermediul boanghinelor

sa trahahaiti bihihihine, mai gloata amarata, fi-v-ar SMURDU' dreaku'

 

multumim pdl + udmr

si uite asa m-am ales cu matizu pe viata ( a lui ) . multumesc pdl pentru eforturile pe care le faceti sa avem o viata mai ...... rog ca fiecare sa treaca ce cuvant vrea.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor