Ziare.com

Ponta: Vom restitui taxa auto, dar sa vedem cum si in cat timp

Miercuri, 19 Februarie 2014, ora 17:31

   

Ponta: Vom restitui taxa auto, dar sa vedem cum si in cat timp
Persoanele care au platit taxa auto vor primi banii inapoi, in urma deciziei definitive a Curtii de Justitie a Uniunii Europene, dar Guvernul analizeaza modalitatea si durata de efectuare a operatiunii, in functie de restrictiile si posibilitatile bugetare, a declarat premierul Victor Ponta.

"In urma deciziei Curtii de Justitie a Uniunii Europene care a stabilit definitiv ca taxa introdusa de Guvernul Boc, in 3 februarie 2012 - cred ca era cu cateva zile inainte sa isi dea demisia premierul Boc - este neeuropeana, avem de dat banii oamenilor inapoi.

In functie de toate restrictiile si toate posibilitatile bugetare, o sa dam banii inapoi, sa vedem cum si in cat timp facem acest lucru", a spus Ponta, la inceputul sedintei de miercuri a Executivului.

Taxa auto din ianuarie 2012 contravine normelor europene - Curtea de Justitie a UE (Video)

Cardul de masa Up Dejun iti aduce discounturi de pana la 50% la categorii precum: abonamente de servicii medicale Regina Maria, curierat DPD, card de carburant OMV Petrom, produse de birotica si papetarie Lecom, solutii de digitalizare, tracking GPS flota auto de la iTrack si altele. Obtine oferta AICI!

Taxa auto instituita de Guvernul Romaniei in ianuarie 2012 contravine Articolului 110 al Tratatului de Functionare al Uniunii Europene, a stabilit Curtea de Justitie a UE, la intrebarile preliminare a doua instante romanesti.

Taxa de prima inmatriculare a fost introdusa de Guvern in luna aprilie 2008, fiind calculata in functie de datele tehnice ale fiecarei masini in parte. In ianuarie 2012 a intrat in vigoare o noua taxa auto, inlocuind OUG nr. 50/2008 cu Legea nr.9/2012, care avea ca scop sa faca taxa pe poluare conforma cu Articolul 110 din TFUE.

De la 15 martie 2013, Guvernul a inlocuit taxa auto cu timbrul de mediu.

Noua formula de calcul a condus la o crestere in medie de circa 10% a sumei de plata pentru masinile Euro 4 si Euro 3 si o scadere cuprinsa intre 60% si 90% pentru masinile Euro 2, Euro 1 si non-euro, pe principiul ca masinile vechi au o durata scurta de functionare si, deci, vor polua pentru un interval mai mic.

Timbrul de mediu se plateste o singura data, la prima inmatriculare pe piata din Romania sau la prima transcriere a titlului de proprietate, atat in cazul masinilor noi, cat si al celor second hand, pentru care nu a fost platita fosta taxa auto.
Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 4538 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

stai p'aproape ,

- ca o sa restitui shi timbru' de mediu , ca shi ala e pe tzeava la Curtea de Justitie a UE !

 

Ponta: Vom restitui taxa auto

Cu DOBANDA ,sa nu uiti Dobi...t .o ..c..!!!!

 

da de ce insulti dobito.cu comparandu-l cu copistu

asta e mai ani.mal ca dobi.to.cu

Sa vedem in cat timp?

Fireati ai dr@cului de imputiti sa luati stiti ori de care culoare politica santeti dar cand trebuie sa dati ,e stai sa vedem cand si cum,dea Dumnezeu sa va creasca un c@I in talpa sa calcati la fiecare pas pe el.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor